London Philharmonic Orchestra va concerta în cadrul Festivalului „George Enescu”

London-Symphony-Orchestra-

festivalul-george-enescu-2013-De astăzi într-o lună, vineri, 13 septembrie 2013, în seria „Mari orchestre ale lumii”, Festivalul Internațional „George Enescu” vă oferă un concert extraordinar al uneia dintre cele mai renumite orchestre simfonice, London Philharmonic Orchestra, care va afla sub bagheta talentatului dirijor Vladimir Jurowski.

Găsiți programul zilei de 13 septembrie din cadrul Festivalului mai jos, precum și spectacolele la care încă mai sunt disponibile bilete.

Programul zilei de 13 septembrie 2013

Una dintre cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, London Philharmonic Orchestra va interpreta pe 13 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului Simfonia nr.1 în do minor de Anton Bruckner, sub bagheta lui Vladimir Jurowski. Unul dintre cei mai bine cotați dirijori ai momentului și absolvent al prestigiosului Conservator de la Moscova, Vladimir Jurowski a fost invitat să dirijeze, de-a lungul anilor, la cele mai cunoscute instituții muzicale din lume: Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia, Opéra Bastille de Paris, Théâtre de la Monnaie Bruxelles, Maggio Musicale Festival Florence. Programul mai cuprinde: Uvertura „Marele paște rus” de Rimski-Korsakov și Concertul nr. 3 în Do major pentru pian și orchestră, op. 26 de Serghei Prokofiev, în interpretarea pianistei Anika Vavic, despre care maestrul Zubin Mehta spunea că are „un imens talent, o tehnică excelentă și un stil deopotrivă inteligent și pasional”.

vladimir jurowski

Vladimir Jurowski

Concertul va avea loc cu casa închisă, însă publicul îl poate urmări, pentru prima dată în istoria Festivalului în transmisie live, în sala de cinema, la Grand Cinema Digiplex. Biletele pot fi achiziționate la link-ul: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu.

În aceeași zi, la Ateneul Român, de la ora 17.00, este programat un alt concert extraordinar de pian, având-o ca solistă pe pianista de origine franceză Claire-Marie Le Guay. Aceasta va interpreta, alături de Orchestre National D’Île-de-France, sub bagheta dirijorului Enrique Mazzola, Concertul pentru mâna stângă, în Re major, op.82 de Maurice Ravel. Programul este alcăuti integral din piese de compozitori francezi. Veți mai asculta: J. Ibert – Bacchanale, A. Honegger – Concertino pentru pian şi orchestră, H 55, D. Milhaud Le Bœuf sur le toit, op. 58, M. Ravel – Suita nr. 2 pentru orchestră, „Daphnis et Chloé”, op. 57b .

claire marie le guay

Claire-Marie Le Guay

Și la acest concert biletele s-au epuizat. Îl veți puteți vedea în transmisie live, la Grand Cinema Digiplex. Bilete pot fi cumpărate la adresa de mai sus.

De la ora 22.30, tot la Ateneul Român, unul dintre cei mai iubiți pianiști și dirijori se reîntoarce pe scena Festivalului „Enescu” pentru a oferi publicului un adevărat regal Mozart. Chiristian Zacharias va dirija Orchestre de Chambre de Lausanne. În program: Simfonia concertantă pentru vioară, violă şi orchestră în Mi bemol major, KV 364 (soliști: François Sochard, Eli Karanfilova), Concertul nr. 15 pentru pian şi orchestră în Si bemol major, KV 450 (solist: Christian Zacharias), Simfonia nr. 40 în sol minor, KV 550.

Biletele fiind epuizate, puteți urmări concertul la Grand Cinema Digiplex, unde mai sunt bilete disponibile.

La Timișoara, Orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată de Gheorghe Costin va interpreta în cadrul Festivalului lucrări de George Enescu, Francis Poulenc și Bela Bartók. Soliști vor fi Manuela Iana-Mihăilescu și Dragoș Mihăilescu.

Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului: http://festivalenescu.ro/calendar/events

liber sa spun radio 3 net parteneri media festival george enescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *