„Lumea lui Paparin”, în premieră la Teatrul „Ion Creangă” din București

carmen dominte lumea lui paparin teatrul ion creanga premiera vasile manta

eveniment liber sa spunSâmbătă, 15 martie 2014, la ora 11.00, la Teatrul „Ion Creangă” din București (Sala din strada Lipscani) va avea loc premiera spectacolului pentru copii Lumea lui Paparin de Carmen Dominte. Regia artistică: Vasile Manta. În distribuţie: Paparin / Filipino: Mihai Verbiţchi; Lilu: Marcela Andrei; Tamino: Ștefania Dumitru; Alteia: Marina Secaşiu; Sololarina: Cornelia Pavlovici; Mini: Ioana Ginghină. Scenografia: Viaceslav Vutcariov. Mişcarea scenică: Păstorel Ionescu. Durata: 50 de minute.

vasile manta

Vasile Manta

Lumea lui Paparin este o fantezie dramaturgic plină de tâlc, colorată ca un vis de copil, care vorbește, prin gura a doi copii, despre cât de important este într-o călătorie imaginară să știi destinația spre care te îndrepți, dar mai ales să-i ai alături pe oamenii cei mai dragi: părinții.” – Vasile Manta.

carmen dominte teatru pentru copii

Carmen Dominte

În staţia Paparin, nici unul dintre călătorii din sala de aşteptare nu are cum să încurce trenurile sau să piardă legăturile spre locul în care îşi doreşte să ajungă. Asta pentru că toţi, fără să ştie, se îndreaptă spre aceeaşi destinaţie – lumea unui mare şi misterios inventator. Iar pentru a ajunge acolo trebuie doar să composteze… pelerina magică potrivită.

Tamino, un băieţel energic şi neastâmpărat, caută Ţara fără colţuri, Alteia, fetiţa cu geamantanul plin cu întrebări, vrea să afle toate răspunsurile deodată. Alături le sunt Mini, o pelerină călătoare, Sololarina, cheia dintr-un neam cam… ciudat, şi controlorul de bilete Filipino, ghidul aceastei aventuri nemaivăzute.

lumea lui paparin regia vasile manta

Lucrurile se complică odată cu apariţia unei umbre năzuroase, care pare să-l fi ascuns pe maestrul Paparin, dar şi cu dispariţia inexplicabilă a lui Filipino… Oare pe ce tărâm necunoscut au ajuns cei patru prieteni şi unde este graniţa dintre realitate şi fantezie?

Piesa Lumea lui Paparin a câştigat premiul I la ediţia a VI-a a Concursului de Dramaturgie pentru Copii, organizat de Teatrul „Ion Creangă” împreună cu Asociația Scriitorilor din București.

teatrul ion creanga din bucuresti

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Teatrului „Ion Creangă” și online la adresa www.eventim.ro. Detalii: Teatrul „Ion Creangă”, bilete.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *