Marea Chinei de Sud – strategii, dispute, conflict

marea chinei de sud

Una dintre cele mai active și tensionate regiuni geopolitice de pe glob, Marea Chinei de Sud și grupurile sale de insule – Paracel și Spratly – trebuie privite și analizate cu atenție.

Subliniind necesitatea analizării și promovării evenimentelor din Marea Chinei de Sud, RISAP (The Romanian Institute for the Study of the Asia-Pacific) organizeză o dezbatere publică pe tema disputelor teritoriale și maritime din această regiune. Dezbatere va avea loc marți, 19 mai 2015, între orele 17.30–19.30, în Sala de Consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. În cadrul acestui eveniment vor dezbate alături de dumneavoastră Gen. (r) Alexandru Grumaz, Dr. Simona Soare și cercetătorul EURISC, Alexandru Georgescu.

Intrarea este liberă.

alex grumaz

Gen. (r) Alexandru Grumaz a fost Consul General al României la Shanghai în perioada 2007–2009. Absolvent al Universității Naționale de Apărare a SUA, gen. (r) Grumaz a ocupat poziția de prim-adjunct al Directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale, cât și funcțiile de șef al Direcției de Management al Resurselor pentru Apărare și de director al Directoratului de Planificare Integrată a Apărării, din cadrul MApN.
Domnia sa este și un bun cunoscător al regiunii Asiei de Est, multe din analizele sale putând fi găsite pe blog-ul adevărul: http://adevarul.ro/blogs/alexandru.grumaz
Vă așteptăm să dezbateți împreună evenimentele care au loc în Marea Chinei de Sud!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *