„Moartea domnului Lăzărescu” de Cristi Puiu în cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” de la Edinburgh

Moartea domnului Lazarescu

După Aferim! de Radu Jude și Nunta de piatră de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10–17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie 2015, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc, Moartea domnului Lăzărescu, în regia lui Cristi Puiu.

Această serie de filme, curatoriată de celebrul cineast și istoric de film Mark Cousins, reprezintă un decupaj personal prin vârstele și stilurile filmului românesc, cuprinzând creaţii ale realismului poetic, comedii îmbibate de sarcasm subversiv dar și producții mai recente, de o forță pe drept cuvânt celebrată în întreaga lume.

Programul „Mark Cousins prezintă…” mai cuprinde filmele Operațiunea Monstrul de Manole Marcus, Trecătoarele iubiri de Malvina Urșianu și Scurtă istorie de Ion Popescu-Gopo, ce vor fi prezentate tot la Cinematograful Filmhouse, în primele săptămâni ale lunii decembrie.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *