Mondoradio, de Ziua Mondială a Radioului

expozitie mondoradio

eveniment liber sa spunJoi, 13 februarie 2014, la ora 12.00, la Artoteca Bucureștilor (Șos. Mihai Bravu nr. 4, staţia Obor), din cadrul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, va avea loc vernisajul expoziției Mondoradio. 13 februarie este Ziua Mondială a Radioului.

În cadrul expoziţiei, deschisă între 13 şi 27 februarie 2014, în spaţiile Artotecii Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, vizitatorii vor avea prilejul să admire vechi aparate de radio realizate de firme de top mondial: Philps, Siemens, Blaupunkt, Tesla, precum şi cunoscuta firmă românească Radio Popular, ulterior Electronica.

aparate radio vechi

Exponatele acoperă perioada 1925–1972, cel mai vechi fiind un radio cu reacţie produs în România. O adevărată bijuterie tehnică este şi aparatul LUMOPHON GLORIA produs în Germania în 1929. Aparatul de radio cu galena, produs, în 1954, în România constituie o altă realizare de excepţie.

Pe parcursul expoziţiei va fi aniversată ZIUA MONDIALĂ A RADIOULUI.

ziua mondiala a radioului

Ziua Radioului (13 februarie) este o sărbătoare instituită de UNESCO, în semn de preţuire pentru acest important vector de informaţie şi diseminare a culturii.

Pe 18 februarie se va desfăşura simpozionul dedicat împlinirii a 54 de ani de la înfiinţarea Uzinelor Electronica (Bucureşti), precum şi aniversării înfiinţării Asociaţiei Radioclubul României, organizatoarea evenimentului în parteneriat cu Mediateca „George Enescu” a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, City TV Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *