„Mozaic”, expoziție de arte plastice

mozaic

Vineri, 25 septembrie 2015,  la ora 18.00, la Galeria ARTUT de la Facultatea de Utilaj Tehnologic din București (Calea Plevnei nr. 59) va avea loc o întâlnire cu artiștii  care expun în cadrul expoziției Mozaic și invitații lor  speciali.

În recital, pianistul Costin Raia, absolvent al Universității de Muzică și al Școlii de Arte Nr. 3, clasa prof. dr. Carmen Elena Botezatu-Enescu.

Expoziția cu vânzare, poate fi vizitată până la sfârșitul lunii septembrie 2015. Curator: Luminița Ciupitu.

Expoziția împrumută titlul de la minunata tehnică a mozaicului, care pune laolaltă bucăţele colorate de materie și suflet, strălucind separat, dar semnificând împreună, adunate coerent într-o compoziție plastică.

Asemeni lor, personalități artistice și artiști în formare se regăsesc pe simezele acestei expoziții, într-o amplă lucrare cu varietăți tematice, stilistice și de viziune, constituindu-se,  în același timp, într-o invitație către învățământul de specialitate, către domeniul vast si sensibil al artelor  frumoase. Încurajarea și modelarea tinerelor talente dau direcție și semnificație activității artistice, justificând pe deplin importanța acestui tip de învățământ.

Arta este nu numai un prieten adevărat, un panaceu și un barometru socio-cultural al evoluției, ci și o profesie, cu înalte exigențe și rezonanțe în conștiința umană.

Indiferent pe ce poziție vă situați, de iubitor al fenomenului artistic, de beneficiar ori creator, pasionat în mai mare sau mai mică măsură, am convingerea că veți savura rezultatele diferitelor etape de creație, în care vârsta, pregătirea și gradul de implicare a celui care s-a apropiat de subiect, vă vor transporta într-o lume plină de miracole. Bucuria autorului se transmite privitorului, acestuia din urma relevandu-i-se uneori sensuri  noi și  descoperiri inedite.

Fără a-și dori un marcaj evident al devenirii, expoziția este un demers artistic demonstrativ, urmărind evoluția de la primii pași pana la maturitate. Spațiul expozițional aparține unui lăcaș de formare școlară și profesională universitară, oferit cu generozitate artei și publicului. Așadar, Galeria ARTUT, Galeria de Artă a  Facultății de Utilaj Tehnologic din București (inițiativa a doua cadre didactice universitare: prof. dr. ing. Ion David, decanul facultății și prof. dr. Maria Alexe, profesor la Universitatea Națională de Artă București), așteaptă să vă bucurați de expoziția Mozaic, deschisă în septembrie 2015, cu participarea unora dintre cei mai talentați elevi și absolvenți ai Școlii de Arte nr. 3 (Ana-Iulia Gioabă, Ana Maria Cătănescu, Ingrid Maschek și Andrei Bosniak) și Liceului de Artă „Dimitrie Paciurea” (Gabriela Rusu), ambele din București, coordonați de profesor Luminița Ciupitu, artist plastic, membru UAPR și AIAP-UNESCO.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Arta plastică      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *