Natura – Omul – Universul

CIOCOIU 3

eveniment liber sa spunMuzeul Naţional Cotroceni organizează, joi, 21 aprilie 2016, ora 18.00, în Spaţiile Cantacuzine ale muzeului vernisajul expoziţiei Natura – omul – universul, semnată de pictorul Emil Ciocoiu.

Muzeul Naţional Cotroceni a organizat în cei 25 de ani de existenţă, expoziţii de artă contemporană, având în prim plan artişti care s-au format în România, dar care au cunoscut consacrarea după plecarea din ţară, iar printre ei se numără și Emil Ciocoiu. Expoziția va fi deschisă în perioada aprilie–iunie 2016. Prezintă criticul de artă Marius Tița, autor al mai multor studii dedicate picturii lui Emil Ciocoiu.

Emil Ciocoiu Amfiteatrul-sperantei

Emil Ciocoiu, Amfiteatrul speranței

Emil Ciocoiu s-a născut la 13 septembrie 1948, la Șasa, lângă Târgu Jiu. Tatăl, pictorul Alexandru Ciocoiu, a colaborat cu Costin Petrescu la realizarea frescei de la Ateneu. În 1974 a absolvit  Pictura la Academia de Artă ,,Nicolae Grigorescu” din București, la clasa profesorului Gheorghe Șaru iar în 1980 s-a stabilit în Germania. A avut numeroase expoziții personale și participări la expozitii de grup și evenimente artistice din întreaga lume. În 1996 a revenit pe simezele din România cu o amplă expoziție personală la Muzeul Național  de Artă al României. În 2008, la ceas aniversar, realizează trei expoziții personale în România, la București, Cluj-Napoca și Craiova. În acest an, a realizat un adevărat tur de forță, cu un spectacol complex desfășurat la Aachen unde, în timpul concertului Orchestrei Simfonice din Aachen, au fost proiectate imagini cu cele 6 pânze de mari dimensiuni realizate de pictor, inspirate de suita deALBUM CIOCOIU MARIUS TITA poeme simfonice Patria mea (Ma vlast) de B. Smetana, iar la începutul lunii aprilie a fost vernisată expoziția de la Caprese Michelangelo, Museo Michelangiolesco.

Celor două volume monografice dedicate pictorului Emil Ciocoiu (de Nicola Micieli, Edizioni Ghirlandina,  Modena, 2003) și Emil Ciocoiu. Universul lui Emil Ciocoiu și Cosmosul din noi (de Marius Tița, București, 2008) despre care se putea discuta până în prezent, li se adaugă albumul lansat recent la expoziția din Italia, realizat de Andrea Baffoni și cel care va fi lansat la Cotroceni, scris de Marius Tița.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Pictură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *