Newsletter PCC – iulie 2013

traduceri carti literatura

Rezultatele selecţiei de proiecte de traduceri literare (componenta 1.2.2) în 2013

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură din Bruxelles a publicat ultimele rezultate ale selecției la componenta 1.2.2. Proiecte de traduceri literare a Programului Cultura (2007–2013).

Editura Allfa din România va beneficia de un grant pentru traducerea în română a 10 opere de ficțiune din literatura europeană: Michal Viewegh – Báječná léta pod psa, Milos Urban – Santiniho jazyk, Petra Soukupova – Zmizet (din cehă); Janusz Leon Wiśniewski – Bikini (din poloneză); Enrique Vila-Matas – Dublinesca, Lucía Etxebarria – De todo lo visible y lo invisible și Una historia de amor como otra cualquiera (din spaniolă); Pál Závada – Jadviga párnája (din maghiară); Dulce Maria Cardoso – O Retorno și Os meus sentimentos (din portugheză).

În plus, 13 opere de autori români vor fi traduse în 7 limbi europene de 13 edituri din străinătate: Nora Iuga, Hai să furăm pepeni, în bulgară; Radu Țuculescu, Povestirile mamei bătrâne și Bogdan Suceavă, Venea din timpul diez, în cehă; Mircea Eliade, Maitreyi și Răzvan Rădulescu, Viaţa şi faptele lui Ilie Cazane, în croată; Lucian Dan Teodorovici, Matei Brunul, Radu Aldulescu, Cronicile genocidului, Mircea Cărtărescu, Orbitor. Corpul și Norman Manea, Vizuina, în maghiară; Dan Lungu, Cum să uiţi o femeie, în italiană; Răzvan Petrescu, Rubato, în macedoneană; Ioana Nicolaie, O pasăre pe sârmă și Dan Sociu, Urbancolia, în sârbă.

Detalii: http://eacea.ec.europa.eu/culture/funding/2013/selection/selection_strand_122_2013_en.php.

Punctul de Contact Cultural (PCC) este un birou de promovare a Programului Cultura (2007–2013) în România. PCC funcţionează în cadrul Departamentului pentru Programe Europene din Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii şi face parte din reţeaua europeană a punctelor de contact cultural.
Misiunea PCC este să faciliteze accesul operatorilor culturali din România la finanţările Programului Cultura prin: informaţii actualizate despre oportunităţile existente, sprijin în găsirea de parteneri europeni pentru cooperare, asistenţă tehnică gratuită în completarea dosarelor şi promovarea proiectelor finanţate.

Punctul de Contact Cultural
Strada Barbu Delavrancea 57, etaj 1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 011353
Tel/ fax: 021.316.60.60 / 021.316.60.61
E-mail: info_c2k@eurocult.ro
www.cultura2007.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *