O nouă conferinţă din seria „Scriitorul în cetate”

gastronomie istorie transilvania

Vineri, 21 iunie, ora 12.00, la sediul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România (str. Universităţii nr. 1), Lukàcs József (redactor la revista „Apostrof”) va ţine o conferinţă cu titlul Gastronomie şi istorie în Transilvania secolelor 15–16. Recurgând la izvoare de epocă, scrisori, jurnale, Lukàcs József se va concentra pe gastronomia şi alimentaţia conferinta clujclujenilor din secolele respective, cu accent pe varză, legumă care, în vremea aceea, era considerată „blazonul ţării”.

Nu întâmplător, aşadar, unul dintre volumele editate de Filiala Cluj a USR se numea Varză à la Cluj. Bucate felurite de scriitori povestite (poate fi consultat pe site-ul:  www.uniuneascriitorilor-filialacluj.ro, la secţiunea Editoriale).

Partea a doua a întâlnirii va reuni, sub titlul Gastronomie şi literatură, intervenţii la subiect ale scriitorilor: Péter Demény (Pofte în Verhovina. Despre Ádám Bodor), Andrei Moldovan, Ovidiu Pecican, Petru Poantă, Mircea Popa. Moderator: Irina Petraş.

Evenimentul este organizat de Filiala Cluj a USR în colaborare cu ICR Transilvania, în cadrul Festivalului de Carte „Transilvania”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *