„Novecento”, un one-man show cu Claudiu Bleonţ

novecento claudiu bleont teatrul de pe lipscani

eveniment liber sa spunTeatrul de pe Lipscani şi Claudiu Bleonţ vă invită luni, 27 ianuarie 2014, de la ora 20.00 (Sala La Muse), la premiera spectacolului Novecento după Alessandro Baricco.

Un one-man show care porneşte dintr-un reflexiv studiu de viaţă. Un spectacol intrigant şi ameţitor în care Claudiu Bleonţ vă provoacă la o discuţie despre practica vieţii, înţelepciunea şi sensul ei. O seară cu o uşoară tentă filosofică, presărată cu umor şi subtilităţi ce vă vor relaxa sufletul şi mintea.

În 1994, Alessandro Baricco scria despre textul său, Novecento următoarele cuvinte: „Am scris textul acesta pentru un actor şi un regizor. Ei au realizat un spectacol. Nu ştiu dacă ajunge atât pentru a spune că am scris un text teatral. Acum că îl văd apărut sub formă de carte, mi se pare mai degrabă un text care oscilează între o adevărată montare şi o poveste de citit cu voce tare. Nu cred că asemenea texte au un nume. Mi se pare o poveste frumoasă, care merita să fie spusă altora”.

Claudiu Bleont

Claudiu Bleonț

„Eu am văzut destule Americi… Timp de şase ani pe vaporul ăla, cîte cinci, şase călătorii pe an, din Europa în America şi înapoi, mereu legănaţi pe Ocean […] Aveam şaptesprezece ani când m-am urcat. Parcă şi văd scena, după ce ajung acolo sus, cu cel care îmi caută numele pe listă şi nu-l găseşte. «Cum aţi spus că vă cheamă?» «Novecento.» «Nosjinski, Notabarbolo, Novalis, Novak…» «De fapt m-am născut pe un vapor.» «Vă rog?» «M-am născut pe un vapor şi acolo am şi murit, nu ştiu dacă găsiţi aici…»”.

 logo-teatrul-de-pe-liscaniBiletele se pot procura de pe www.bilete.ro şi de la Teatrul de pe Lipscani, Sala Muse, în intervalul orar 12.00–22.00.

Preţ bilet: 30 lei. Rezervări: 0734.000.236.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *