„O hermeneutică transdisciplinară a Evangheliei după Toma” de Mihaela Grigorean

mihaela grigorean o hermeneutica

eveniment liber sa spunSâmbătă, 27 iunie 2015, la ora 19.00, la Clubul Țăranului din București (Muzeul Național al Țăranului Român) va avea loc lansarea cărții O hermeneutică transdisciplinară a Evangheliei după Toma de Mihaela Grigoreanapărută la Editura Curtea Veche, București, 2014.

Volumul va fi prezentat de dr. Virgil Ștefan Nițulescu – director general al Muzeului Național al Țăranului Român, Cătălin Sturza, jurnalist cultural, doctor în litere și drd. Florin-Ioan Silaghi, S.J.. Acest moment prilejuiește autoarei, Mihaela Grigorean, originară din Țara Oașului, construirea unui dialog esențial între diverse forme de exprimare a filonului cultural și spiritual oșenesc, atât de bogat în sensuri și semnificații ivite de la începuturile lumii și durabile încă prin însemnele artistice ale universului oșenesc de azi.

cetera-emilian moldovan

Cetera, fotografie de Emilian Moldovan

Cartea deschide un eveniment transdisciplinar, Rostiri încununate din Țara Oașului – în ritual de Sânziene  și este o împletire de sentimente, cugetări și rânduieli ale spiritualității Țării Oașului: țâpuritul Mariei Fușle din dealul Lechinței, așezat pe struna ceterii lui Dumitru Renghii din Racșa și a lui Mihai Tătar din Trip, alintat de fluierul și trâmbița lui Iacob Fușle, zongora lui Grigore Belbe din Turț, toate fiind pecetluite în diferite expresii artistice de către artistul vizual Vasile Pop-Negreșteanu, cu instantanee fotografice, surprinse inspirat de Emilian Moldovan între zările oșenești și descifrate în gând ritualic de către scriitoarea Ana Cicio din Negrești-Oaș.

vasile-pop-negresteanu_foto-lucian-muntean-01

Vasile Pop-Negreșteanu. Fotografie de Lucian Muntean 

Parteneri media: Onlinegallery.ro, Modernism.ro.

Sponsori: Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș – Casa orășenească de cultură Negrești-Oaș,  S.C.CONSTRUROM SA – SC BOTIRI SRL (restaurant Bulevard – Baia Mare).

fata-din-oas emilian moldovan

Fată din Oaș, fotografie de Emilian Moldovan

Muzeul-Tarii-Oasului-Negresti-Oas

Muzeul Țării Oașului, Negrești, Oaș

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva categoriei Carte

Arhiva categoriei Tradiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *