O nouă dublă premieră la Ora de educaţie muzicală

Un proiect Radio România Cultural

A şaptea oră de educaţie muzicală din acest an şcolar va avea loc pe 7 martie 2012, în judeţul Ilfov, la Grupul Școlar Agricol „Cezar Nicolau” din comuna Brăneşti.

Echipa de realizatori şi instrumentişti va veni pentru prima dată la o şcoală situată în afara Capitalei, o instituţie de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea chiar în mediul rural.

Comuna Brăneşti din Ilfov este singura comună din România unde funcţionează patru licee; aici vin să înveţe câteva sute de elevi din judeţele sudice ale ţării şi din municipiul Bucureşti.

Invitatul ediţiei de miercuri 7 martie 2012 va fi percuţionistul Lucian Maxim care, împreună cu realizatorul Cristian Marica, le propune celor patruzeci de elevi din clasele cu profil mecatronică, agricultură şi ecologie, 60 de minute de dialog interactiv şi argumentat despre muzică.

„Ora de educaţie muzicală” se adresează elevilor care nu studiază la liceele sau şcolile de profil. Este un dialog sincer şi deschis între realizatorii Radio Romania Cultural şi artiştii instrumentişti ai Formaţiilor Muzicale Radio.

Proiectul doreşte să le transmită elevilor importanţa limbajului universal al muzicii, care promovează toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni.

El este realizat bilunar, cu sprijinul Inspectoratele Școlare ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *