„Oameni pe care i-am cunoscut” de Veronica Pavel Lerner

veronica pavel lerner oameni pe care i_am cunoscut

eveniment liber sa spunVolumul Oameni pe care i-am cunoscut, apărut în 2015 la Editura Vatra Veche din Târgu-Mureș, sub semnătura scriitoarei Veronica Pavel Lerner, vă așteaptă să-l descoperiți la Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură (18–22 noiembrie 2015, ROMEXPO, Pavilionul Central, București), la standul Editurii Polirom.

Veronica Pavel Lerner

Veronica Pavel Lerner

Autoarea – om de știință, poet și eseist – trăiește în Canada din 1982. Recenta carte a dedicat-o mamei sale, Amelia Pavel (1915–2003), renumit critic și istoric de artă, traducător și publicist, cu ocazia centenarului.

veronica pavel lerner mesaj

Grației mamei, Veronica i-a cunoscut pe cei despre care a ales să scrie.
Nicolae Steinhardt (1912–1989) este primul personaj al cărții.
„Uneori era invitat la noi la masă. De cum intra, pătrundea în casă bucurie și exuberanță. Avea întotdeauna o carte în mână. Odată l-am întrebat : «Nicule, de ce ai mereu cărți cu tine?» «Ca să citesc în tramvai», mi-a răspuns. «Cum, tu nu te uiți pe geam?» m-am mirat eu. «Mă uit și pe geam, dar îmi place să și citesc!» Pe mama, Nicu o striga «Juna», iar pe mine, «Cântăreața»”. (Veronica Pavel Lerner, Oameni pe care i-am cunoscut, Târgu-Mureș, Editura Vatra Veche, 2015).

Nicolae-Steinhardt

Nicolae Steinhardt

Chipurile de pe copertă – un mozaic de artiști, scriitori, muzicieni și oameni de știință – poartă amprenta graficianei Adelaida Mateescu.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *