„Oneiron. Fantezie despre primele secunde de după moarte” de Laura Lindstedt

oneiron_lindstedt_2016

Editura Paralela 45 organizează sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 15.00, lansarea cărții Oneiron. Fantezie despre primele secunde de dupa moarte, semnată de scriitoarea finlandeză Laura Lindstedt. Evenimentul se va desfășura în cadrul Târgului Internațional de carte „Gaudeamus – Carte de învățătură”, la standul Editurii Paralela 45. Invitați la prezentarea volumului vor fi: Laura Lindstedt, Adina Dinițoiu, Răzvan Tupa, Cosmin Perța.

Șapte femei din țări și culturi diferite, în spațiul de după moarte, de unde nu se poate scăpa– poate doar cu ajutorul cuvintelor, al povestirilor.  Artista newyorkeză Shlomith, contabila-șefă Polina din Moscova, pacienta braziliană cu transplant cardiac, Rosa Imaculada, eleganta marsilieză Nina, olandeza Wlbgis, bolnava de cancer la gât, senegaleza Maimuna care visează la o carieră de model și adolescenta austriacă Ulrike s-au pomenit într-un spațiu alb și gol. Timpul, așa cum îl percepem noi, a încetat să mai existe. Nevoile fizice ale femeilor se sting treptat. Mai întâi dispare abilitatea de a simți durere și plăcere. Încetul cu încetul, atingerea și senzațiile propriului trup devin imposibile. Ce s-a petrecut? Ce le-a adus sfârșitul femeilor?

Oneiron este năucitor, sălbatic, superb stratificat, complex și memorabil. Este un roman nemilos dar, în același timp, plin de frumusețe. E unic.” – Kirjakaapin Kummitus.

„Nu există nimic previzibil în analiza umanului, elegantă și precisă în fiecare aspect, pe care îl întreprinde Laura Lindstedt în cartea ei.” – Turun Sanomat.

„Narațiunea aceasta debordantă curge cu o finețe incredibilă.” – Savon Sanomat.

„Lindstedt folosește uneltele literaturii pentru a crea o operă de artă distinctă, care are propriile ei reguli; putem doar să-i admirăm rezultatul și abilitatea de a descrie lumea înconjurătoare într-o manieră atât de spectaculoasă.” – Helsingin Sanomat.

laura-lindsedt

Laura Lindstedt

Laura Lindstedt (n. 1976) este o scriitoare care forțează limitele prozei. A mai publicat un roman, Sakset (Foarfecile, Teos, 2007), nominalizat la premiul Finlandia, a scris povestiri și eseuri, și a elaborat spectacole (performance-uri) la intersecția mai multor arte. Cel mai recent, Inima Rosei Imaculada (2013), a combinat elemente din dans, literatură și cardiologie. Lindstedt face parte din Mahdollisen Kirjallisuuden Seura (Societatea Literaturii Posibile) și din colectivul Kieleke.
Laura Lindstedt va fi, de asemenea, prezentă vineri, 18 noiembrie 2016, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, nr 38), unde va avea loc un dialog despre romanul Oneiron. Fantezie despre primele secunde de după moarte, urmat de o sesiune de autografe.

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva categoriei Carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *