Opera Comică pentru Copii a obținut Trofeul la Beijing

TROFEUL_Beijing International Tourism Festival 2014 pentru Opera Comica pentru Copii

eveniment liber sa spunOpera Comică pentru Copii a obținut Trofeul celei de-a XVII-a ediții a Beijing International Tourism Festival, desfășurat în perioada 25 septembrie–6 octombrie 2014. Artiștii români, soliștii vocali și baletul au susținut pe diferite scene din Beijing spectacole în aer liber cu programul Romania – Land of My Heart. Evoluțiile lor remarcabile au fost aplaudate la scenă deschisă de publicul spectator și nu numai, iar postul național de radio Voice of China a declarat: „Romania is the best!”. 

TROFEUL Beijing International Tourism Festival 2014 pentru Opera Comica pentru Copii

Trofeul Beijing International Tourism Festival 2014 pentru Opera Comică pentru Copii

Acest festival internațional este unul dintre cele mai importante evenimente de gen organizate în China și reunește anual zeci de ansambluri artistice, folclorice, trupe de dans, interpreți, artiști acrobați, comedianți ș.a. La ediția din acest an, care a debutat pe 25 septembrie 2014 au participat reprezentanți ai mai multor țări din Europa, Asia, America și Australia. Alături de artiștii Operei Comice pentru Copii din București, au evoluat ansambluri artistice din China, Noua Zeelandă, Italia, Rusia, Chile, Brazilia, India, Thailanda, SUA, Germania, Brazilia ș.a.

Solistii Operei Comice pentru Copii_Beijing International Tourism Festival 2014_foto 1

Soliștii Operei Comice pentru Copii, Beijing International Tourism Festival 2014

Seria de spectacole cu program diferit pe care le-a prezentat Opera Comică pentru Copii s-a intitulat Romania – Land of My Heart și a cuprins un colaj de muzică și dansuri românești. Din distribuție au făcut parte soliștii vocali Daniel Filipescu, Oana Șerban, Roberta Enișor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitrașcu și Bogdan Șerban și balerinii Alexandra Corneanu, Andreea Soare, Ilona Karpatti, Sabina Chirilă, Alis Gheorghe, Theodora Munteanu, Claudia Iagăr, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Andrei Dogaru, Ionuț Birjoveanu, Octavian Iuga și Virgil Ștefu.

BALETUL Operei Comice pentru Copii_Beijing International Tourism Festival 2014

Baletul Operei Comice pentru Copii, Beijing International Tourism Festival 2014

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atît la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le susține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *