Pe când, la Caracal, Casa memorială „Radu Şerban”?

casa lui radu serban caracal serban cionoff

Am fost deosebit de emoţionat să văd că modesta mea consemnare la împlinirea a 30 de ani de la moartea lui Radu Şerban – autorul melodiei Prieten drag (consiederată şlagărul numărul 1 al muzicii noastre uşoare din veacul abia încheiat), ca şi a altor piese de referinţă ale genului –, consemnare pubicată în ediţia electronică a Revistei VIP şi preluată cu deosebită generozitate pe această prestigioasă pagină de educaţie şi de emulaţie culturală, se bucură de o audienţă cu totul deosebită: peste 5000 de accesări numai pe pagina Revistei VIP, precum şi multe reluări şi comentarii. Aşa după cum nu pot ascunde bucuria mea sinceră pentru faptul că multe, foarte multe mesaje de apreciere mi-au venit chiar din Caracal, oraşul natal al lui Radu Şerban şi al altor nume de referinţă ale vieţii spirtuale româneşti.

Spre marea mea mâhnire, tot din Caracal îmi parvine această dezolantă imagine, pe care o vedeți mai sus. Este o fotografie a casei în care s-a născut şi a crescut Radu Şerban. Mai corect spus: a ruinei în care se află această casă, situată chiar pe strada Radu Şerban. Sincer să fiu, nu ştiu dacă mai locuieşte cineva şi cu atât mai puţin cine mai locuieşte acum în această casă, Şi, tocmai de aceea, nu vreau să mă lansez în ipoteze oţioase sau în speculaţii declamative şi patetice.

Pun, însă, cu deplină bună credinţă şi cu foarte multă încredere într-un răspuns încurajator, această simplă întrebare: dragi prieteni caracaleni, nu credeţi că ar fi bine şi frumos ca, alături de un Centru de cultură 1Radu Şerban”, care şi-a dobândit, pe deplin meritat, un solid prestigiu şi de un Festival de muzică uşoară „Radu Şerban”, el însuşi un eveniment marcant în viaţa culturală a ţării, tot aici, la Caracal, să fiinţeze şi o Casă memorială „Radu Şerban”?

Şerban Cionoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *