Premieră la Opera Comică pentru Copii: „Răpirea din Serai”

afis_rapirea-din-serai

Luna noiembrie aduce următoarea premieră pe scena Operei Comice pentru Copii: celebra operă Răpirea din serai de W. A. Mozart, cu un libret de Stephanie Gottlieb, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Premiera va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie 2016, de la ora 17.00, și duminică, 6 noiembrie 2016, de la ora 11.00 în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Echipa realizatorilor este completată de Bogdana Pascal (scenografia), Gheorghe Iliuță (conducerea muzicală) și Daniel Manea (coregrafia). De asemenea, pentru prima dată în istoria instituției, acompaniamentul este asigurat de Orchestra Operei Comice pentru Copii.

Răpirea din Serai este o poveste despre iubire și actele de curaj, dar și de mărinimie pe care aceasta le inspiră. Demnitatea frumoasei Konstanze își găsește asemănare în devotamentul lui Belmonte, dar și în generozitatea lui Selim Pașa, care, în loc să pedepsească dragostea, o răsplătește cu libertatea. Ce gest mărinimos!”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției.

Personajele acestei celebre povești orientale sunt puse în valoare prin interpretarea soliștilor Ana-Maria Băcanu, Daniela Bucșan, Raluca Oprea și Simona Simionescu (Konstanze), Bogdan Lupea și Gjergji Mani (Belmonte), Oana Șerban, Gloria Tronel și Mediana Vlad (Blonda), Andrei Mihalcea și Valentin Racoveanu (Pedrillo), Mihai Marinescu și Răzvan Răduță (Selim Pașa) și Daniel Pascariu și Ștefan Schuller (Osmin).

Răpirea din Serai este un spectacol al bucuriei, o poveste care să transforme fiecare spectator, indiferent de vârstă, într-un copil. Decoruri luminoase, costume somptuoase şi o interpretare pe măsură, vor încerca să fie la înălţimea acestei bijuterii a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Orchestra şi scena îşi vor da mâna pentru a învălui cu sunete și imagini de vis un public dornic de frumos.” – Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

În stagiunea aceasta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte trei premiere la Sala Mare și câte cinci în Salonul Mozart și Sala UnderGrant. După opera Răpirea din serai de W. A. Mozart, urmează baletul clasic Spărgătorul de nuci de P. I. Ceaikovski, musicalul Micuța Dorothy și baletul contemporan Pinocchio. Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro– cu minimum 24 de ore înainte de spectacol – și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16, program: luni: închis; marți-joi: 9–12; vineri: 9–12 și 16–19; sâmbătă: 9.30–13 și 16–19; duminică: 9.30–13).

Biroul de presă
Opera Comică pentru Copii

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Muzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *