Premieră la Teatrul de Comedie: „Cum am învățat să conduc” de Paula Vogel

premiera-teatrul-de-comedie-cum-m-invatat-sa-conduc-sala-noua

eveniment liber sa spunLa Teatrul de Comedie, Sala Nouă (str. Sf. Vineri nr. 11), va avea loc vineri, 15 noiembrie 2013, ora 19.00, premiera oficială a spectacolului Cum am învățat să conduc de Paula Vogel. Regia: Eugen Gyemant. Scenografia: Tudor Prodan. În distribuţie: Ioana Anastasia Anton, Şerban Pavlu, Delia Nartea, Smaranda Caragea și Alexandru Conovaru.

Pentru a intra în atmosfera anilor ’60 în care se desfăşoară piesa, un automobil Chevrolet Impala din 1966 prezentat de RETROMOBIL Club România va fi expus în seara premierei la Sala Nouă.

Spectacolul este prezentat în cadrul programului NOI la Sala NOUĂ – un proiect care susţine obiectivul declarat al Teatrului de Comedie, acela de a spijini tinerii creatori. De asemenea, el este o continuare firească a programului Comedia ţine la TINEri, desfăşurat cu succes pe parcursul a mai multor ediţii.

delia-nartea teatrul de comedie

Cum am învăţat să conduc, text câştigător al Premiului Pulitzer în 1998, este o analiză emoționantă a unei vieți ce stă sub semnul iubirii nepotrivite. Paula Vogel a debutat ca dramaturg la sfârșitul anilor ’70; s-a făcut remarcată în anul 1992 când a câștigat premiul Obie pentru tragicomedia Valsul din Baltimore.

Într-o lume imaginară, de păpuși Barbie, o America a anilor ’60, se desfășoară pe ascuns o relație interzisă. Descoperim însă că limitele dintre inocență şi perversitate sunt greu de stabilit, iar relațiile dintre oameni sunt mult prea complexe pentru a putea fi împărțite în categorii.

smaranda-caragea-paula-vogel noi la sala noua

Fotografii de Corina Constantinescu

Explorarea propriei memorii devine o coborâre în infern, în căutarea traumei inițiale și a unui eveniment care să dea sens întregului. Printr-un proces asemănător celui psihanalitic, spectacolul ne comunică zonele cele mai delicate ale intimității unei alte ființe, însă, pentru a o face, este mai întâi nevoie de o lecție.

Alte detalii pe site-ul Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *