Premieră naţională: „Arc poetic transatlantic: Mihai Eminescu – Edgar Allan Poe”

mihai eminescu edgar allan poe

eveniment liber sa spunEdiţia a X-a a Zilelor HESPERUS. În amintirea poetului Traian T. Coşovei şi a prozatorului Mircea Nedelciu debutează cu o premieră națională, care va avea loc în intervalul dintre zilele de naştere ale celor doi mari poeţi, Eminescu (15 ianuarie) şi Poe (19 ianuarie). Fundaţia culturală HESPERUS vă invită la la manifestarea Arc poetic transatlantic: Mihai Eminescu – Edgar Allan Poe, la Sala americană a Bibliotecii Pedagogice Naţionale „I. C. Petrescu” din București, joi, 16 ianuarie 2014, ora 12.30.

Intenţia noastră este de a readuce (iar pentru cei mai tineri, de a aduce) în actualitate, numele şi opera unuia dintre cei mai înzestraţi scriitori români din generaţia ’80. Ca atare, dorim ca la toate manifestările HESPERUS din 2014 să amintim şi de personalitatea lui Mirceahesperus_logo Nedelciu. Există chiar intenţia de a organiza o manifestare dedicată lui Mircea Nedelciu în Franţa, la Marseille, „acolo unde – spunea un coleg de generaţie, Sorin Preda – Mircea a trăit o vreme, a scris şi a sperat”. Datorită recentei dispariţii a poetului Traian T. Coşovei, care a avut şi funcţia onorifică de Director Executiv al Fundaţiei culturale HESPERUS, am considerat că este necesar să existe pe genericul acestei ediţii şi numele său.

Invitați: Maia Morgenstern, Nicolae Călugăriţa, Corina Popescu, Mădălina Corina Diaconu, Carmen Pesantez, Ioan Iacob, Sorin Preda, Ion Bogdan Lefter (şi o invitată surpriză de la Londra).

În cadrul manifestării va fi prezentat şi mesajul noului Preşedinte al Asociaţiei de Studii POE din Statele Unite adresat organizatorilor, participanţilor şi invitaţilor la această premieră.

Parteneri media: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZP), Suplimentul cultural „Jurnalul Bucureștiului”, Clubul Presei Transatlantice, Radio Prodiaspora, Miorița USA, Revista ATELIER BD, Revista Metropolis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *