Premiile Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România 2013

premiile uzpr 2013

sigla mica uzprUniunea Ziariştilor Profesionişti din România lansează concursul Premiile UZPR pentru anul 2013, o competiţie profesională, adresată membrilor UZPR din presa scrisă şi online, din radio şi televiziune, din ţară şi din diaspora. Lucrările apărute ori difuzate în cursul anului 2013 vor fi trimise la adresa de e-mail: secretariat@uzp.org.ro în format word sau pdf pentru articole și cărți, prin transfer.ro pentru secțiunea presa audio și video, până la data de 20 ianuarie 2014. Acestea vor fi însoțite de formularul de înscriere la concurs.

Juriul, alcătuit din profesionişti în domeniul mass-media, va alege cele mai bune trei lucrări pentru fiecare secţiune. Premiile I, II, III, în funcţie de notele obţinute, se vor decerna în cursul primului trimestru al anului 2014, într-un cadru festiv. Rezultatele concursului vor fi publicate pe web-site-ul Uniunii: uzp.org.ro și în revista editată de UZPR.

Materialele trimise nu se returnează. Lucrările declarate cîştigătoare vor intra în arhiva UZPR pentru a fi folosite în programele educaţionale şi de formare.

sigla mica uzprDetalii suplimentare privind concursul se pot obţine prin e-mail, la adresa: secretariat@uzp.org.ro, precum şi prin telefon, la numerele : + 40 021.317.92.25 sau 0746.137.913 (telefon mobil secretariat), zilnic, între orele 10.00–13.00.

Tema Concursului: România ca personaj

Lucrările, indiferent de genul publicistic în care sunt realizate, vor reflecta şi explica, în cuvinte şi imagini, ideile şi obsesiile României de azi, familiarul realităţilor româneşti. Criteriile de evaluare vor fi creativitatea și relevanța pentru tema concursului. Rezultatul va fi stabilit prin însumarea notelor, de la 1 la 10, acordate pentru fiecare criteriu de evaluare de către membrii juriului secțiunii respective.

Condiții de participare

I. Pentru secțiunea presă scrisă și on-line

Concurenții pot trimite un text, conţinând maximum 5000 de semne cu spaţii, redactat în limba română. Textul trebuie să fi fost publicat într-o ediţie pe hârtie sau online, girată de instituţia media la care concurentul are statut de redactor, reporter sau de colaborator permanent.

II. Pentru secțiunea cărți de specialitate/cărți de publicistică

Autorii pot participa în concurs cu un volum de publicistică sau de specialitate.

III. Pentru secţiunea presa audio

Materialele trebuie să fi fost difuzate pe lungimile de undă ale postului de radio la care lucrează concurentul sau la care este colaborator permanent. Înregistrarea trebuie să aibă o durată de 10–60 minute, ilustrată muzical şi trimisă pe  transfer.ro, la adresa: gabrielarusu.pasarin@yahoo.com.

IV. Pentru secțiunea presa video

Se pot trimite producţii cu o durată de până la 60 de minute, care au fost produse și difuzate de către postul de televiziune naţional, regional sau local la care lucrează sau colaborează concurentul.

Formular de înscriere

Nume si prenume:

Data nașterii:

Adresa:

Telefon:

E-mail:

Titlul lucrării:

Durata:

Data apariției sau realizării:

Radacția pe care o reprezintă:

Echipa de realizatori în cazul producțiilor de televiziune: .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *