Prima carte scrisă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, în curând la Editura Trei

papa francisc numele lui dumnezeu

eveniment liber sa spunGrupul Editorial Trei a cumpărat drepturile de publicare a cărţii The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli (Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli), scrisă de cel de-al 266-lea Papă al Bisericii Romano-Catolice. Editura Trei va publica volumul în cursul acestei luni, simultan cu lansarea la nivel mondial.

Pornind de la propria sa experienţă ca preot şi pastor, Papa Francisc ne dezvăluie temeiul învăţăturilor sale: îndurarea, mila, milostivirea. El intră într-un „dialog profund, simplu şi intim” cu noi prin intermediul lui Andrea Tornielli, jurnalist şi expert vaticanist.

papa francisc

Papa Francisc

Este o carte pentru oricine se află în căutarea „unui sens în viaţă”, „unui drum de pace” sau „vindecării rănilor fizice şi spirituale”; atât pentru cei din interiorul cât şi din afara bisericii. Papa Francisc explică motivele pentru care a decretat 2016 „Anul Sfânt al Milostivirii”, cunoscut ca un an jubiliar, numit astfel pentru binecuvântarea şi iertarea primite de la Dumnezeu.

„Într-o lume marcată de viteză şi, prin urmare, de neputinţa de a ne găsi un răspuns prompt la întrebările iscate de sensul acţiunilor noastre, de rostul fundamental pe care fiecare dintre noi este dator să şi-l definească în viaţă, avem nevoie şi astăzi, aşa cum am avut în orice alt moment al istoriei, de un ghid spiritual. De o voce înţeleaptă care să ne însoţească de-a lungul aventurii spirituale pe care o trăim zi de zi. Un îndrumător care să ne ajute să ne definim şi armonizăm scopurile în raport cu responsabilitatea faţă de ceilalţi.

Papa Francisc ne invită la acest dialog ideatic intim, printr-o mărturisire care porneşte de la el către noi, investindu-ne astfel cu forţa de a ne confrunta cu noi înşine şi cu provocările cărora suntem nevoiţi să le facem faţă”, a declarat Magdalena Mărculescu, director editorial Trei.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Carte

Arhiva categoriei Religie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *