Primul spectacol de operetă pe scena Operei Comice pentru Copii din București

hapciu-in-re-major

eveniment liber sa spunCea dintâi premieră a anului 2016, Hapciu în Re major, adaptare după celebra operetă Mam’zelle Nitouche de F. R. Hervé, libret de Henri Meilhac şi Albert Millaud, marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituţiei se montează un spectacol de operetă. Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, şi duminică, 21 februarie, de la ora 11.00. Regia spectacolului aparţine maestrului Cristian Mihăilescu, scenografia poartă semnătura Andreei Koch, coregrafia fiind concepută de Cătălin Caracaş, iar dirijorul Ciprian Teodoraşcu asigură conducerea muzicală.

Mam’zelle Nitouche este prima operetă creată vreodată şi-n acelaşi timp prima operetă montată pe scena Operei Comice pentru Copii. Aşa cum vă puteţi da seama, alegerea n-a fost deloc întâmplătoare. După ce titlurile de operă, de balet, musical şi vodevil au încântat generaţii întregi de tineri spectatori, iată sosirea unui alt gen de teatru muzical, care dintotdeauna a fost sortit succesului. Creativitatea neobosită a regizorului, care şi-a dat mâna cu dirijorul, dar şi disponibilitatea întregului colectiv dau naştere unui spectacol inedit, în care, spre surpriza mea, reprezentanţi din toate profesiile teatrului se regăsesc pe scenă”, a declarat Felicia Filip, directorul instituţiei.

Hapciu în Re major ilustrează, prin comicul de situaţii şi dialogul spumos, debutul nepremeditat al unei eleve de pension în lumea teatrului. Asistată involuntar în transformarea ei artistică de către profesorul de muzică, tânăra Denise descoperă cu entuziasm culisele, actorii, scena şi… marea dragoste!

„Spectacolul de operetă îşi are un loc aparte în teatrul muzical: el reprezintă şampania, efervescenţa, optimismul, voia bună. Este, în acelaşi timp, un spectacol complex, care uneşte cântul cu proza, cu dansul, cu mimica, dusă până la pantomimă. Mam’zelle Nitouche sau Hapciu în Re major, cum inspirat este numită la Opera Comică pentru Copii, are toate ingredientele amintite mai sus. În plus, în chip fericit, beneficiază şi de o constelaţie de interpreţi, care prin talentul, entuziasmul şi profesionalismul lor, aduc zâmbetul, dar şi hohotul de râs pe chipul spectatorilor de toate vârstele”, a declarat Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregăteşte alte două noi producţii: Jack şi vrejul de fasole (balet, premiera în luna aprilie) şi Viva la mamma (musical, premiera în luna mai). Biletele se pot achiziţiona prin reţeaua bilete.ro, cu 48 de ore înainte de spectacol şi de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16) în zilele în care sunt programate reprezentaţii, cu o jumătate de oră înainte de începere, în limita locurilor disponibile.

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva categoriei  Muzica 

Arhiva categoriei Teatru 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *