Proiecte de traduceri literare finanțate de Europa Creativă în 2016

rezultate finantare traduceri 2016

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a publicat în data de 7 octombrie 2016, rezultatele selecției de proiecte de traduceri literare depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura la runda cu termen-limită pe 27 aprilie 2016.

Linia de finanțate oferă sprijin pentru traducerea, publicarea și promovarea la nivel european a operelor de ficțiune, indiferent de genul literar (romane, nuvele, piese de teatru, poezii, benzi desenate și cărți de ficțiune pentru copii).

Au fost selectate 39 de proiecte din totalul de 242 propuse la nivel european. Valoarea totală a granturilor acordate în urma acestui apel de propuneri de proiecte este de 2.061.780,79 euro.
Editurile selectate provin din 16 țări participante la program, statele cu cele mai multe proiecte finanțate fiind Serbia (6), Bulgaria (4), Italia (4) și Letonia (4).

Rezultatele detaliate și lista proiectelor câștigătoare sunt disponibile aici.

În urma rundelor de selecție pentru proiecte de traduceri literare lansate până în prezent pe acest cadru de finanțare, România are un singur câștigător, în 2014, Grupul Editorial ART, pentru proiectul A journey through the literary Europe.

Biroul Europa Creativă – Cultura

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Traduceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *