Proiecte educaționale

booktrailers1

Emisiunea „iClasă”, realizator: Mirela Nicolae, sâmbătă, 2 aprilie 2016, ora 10.00, Radio România Cultural

logo-rrc9În sumarul emisiunii: 

Invitată în direct este doamna profesoară Mihaela Bazarciuc care ne vorbeşte la rubrica intitulată Construim împreună despre proiectul european Erasmus+ „Booktrailers and Videostorytelling. How to Teach and Learn Reading Appreciation”. Un proiect minunat care îşi propune să-i apropie pe copii mai mult de carte şi să-i înveţe cum să utilizeze judicios lectura pe suport virtual. Un material realizat în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Trei elevi de la Liceul de Informatică din Iaşi au pus la punct câteva site-uri, au colaborat la proiecte internaționale și au realizat o aplicație pentru telefonul mobil destinată persoanelor cu diabet. Aceasta monitorizează glicemia. Școlarii inovatori sunt David, Daria și Daniel, elevi în clasa a zecea la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Un reportaj realizat de Raluca Daria Diaconiuc.

Conform unui studiul calitativ realizat la finalul anului trecut de Exact Cercetare și Consultanță, majoritatea adolescenților nu simt că școala îi stimulează suficient: pentru cei mai mulți, în sala de clasă nu există momente impresionante sau care să le stârnească o mare curiozitate. Ei pun, de asemenea, la îndoială necesitatea studierii anumitor discipline considerate ca fiind puțin relevante pentru viața de zi cu zi. Despre concluziile studiului, Florentina Varga a stat de vorbă cu Lăcrămioara Login.

rethink-food

În perioada 29 martie–1 aprilie 2016, Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a organizat proiectul interdisciplinar de învățare experiențială, „Experiențe: piețe recreate. ReThink Food”. ReThink Food este centrată în jurul unei expoziții creative, hand made, realizată de studenții Facultății de Management și care abordează circuitul hranei de la producător la consumator, prezentând principalele puncte de influență ale deciziei de achiziție și de consum. Doamna profesoară Florentina Pînzaru, decanul Facultății de Management ne-a vorbit pe larg despre acest eveniment.

Ascultă: Fragment din interviul cu Florentina Pînzaru (click pe titlul fișierului audio-video)

https://youtu.be/BLXEmm7vW0M

La Școala pe glob, Anca Ionescu vă invită să pătrundeţi în educaţia din Aruba, o insulă situată în America centrală caraibeană care  face parte din Regatul Țărilor de Jos.

Nu rataţi concursul emisiunii sponsorizat săptămânal de Editura Integral Programe Educaţionale.

P. S. Ne găsiţi şi pe facebook unde aveţi disponibile cele mai noi informații din educaţia națională şi internaţională.

 Vezi: arhiva categoriei Promo

Arhiva categoriei Educație

Arhiva „Școala în alte timpuri” de Mirela Nicolae

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae, Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *