Proiecţia filmului „Comoara“ în cinematografele din Austria

Comoara _  VIENNALE

Filmul Comoara (2015) de Corneliu Porumboiu va fi prezentat în cinematografe din Viena, Graz, Linz, Wels şi Freistadt începând din data de 7 octombrie 2016. Lansarea în cinematografele din Austria are loc simultan cu cea din Germania.

Cu ocazia primei ediţii a „European Art Cinema Day“, sâmbătă, 8 octombrie de la ora 18, va avea loc proiecția filmului la Filmhauskino am Spittelberg, urmată de transmisiunea în direct a dialogului dintre regizorii Corneliu Porumboiu și Christoph Hochhäusler, de la fsk-Kino Berlin.

Mai multe informaţii despre programul cinematografelor şi accesul la proiecţii aici:
Viena: Filmhauskino am Spittelberg (Spittelberggasse 3, 1070) www.stadtkinowien.at/filmhauskino

Graz: KIZ Royal Kino (Conrad-von-Hötzendorf-Straße 10, 8010)
www.uncut.at/graz/kizroyal

Linz: Moviemento (OK-Platz 1, 4020)
www.moviemento.at

Wels: Programmkino Wels (Pollheimerstraße 17, 4600)
www.programmkinowels.at

Freistadt: Localbühne (Salzgasse 25, 4240)
www.local-buehne.at

Filmul Comoara este povestea lui Costi, care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani, povestea lor preferată fiind Robin Hood. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin dar asta i-ar periclita propria siguranţă financiară. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la povestea Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin, Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei. Filmul a primit Premiul „Un Certain Talent” în cadrul ediţiei din acest an a festivalului internaţional de film de la Cannes.

Corneliu Porumboiu (n. 1975, Vaslui) a studiat Regie de Film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Bucureşti. După o serie de filme de scurtmetraj (Pe aripile vinului, Călătorie la oraş şi Visul lui Liviu), Corneliu Porumboiu a debutat în lungmetraj în anul 2006 cu filmul A fost sau n-a fost?. Filmul, realizat din fonduri independente, a avut premiera mondială la Cannes unde a obţinut premiul pentru debut „Caméra d’Or“ şi premiul pentru distribuţie „Label Europa Cinémas“. Al doilea lungmetraj în regia lui Corneliu Porumboiu, Poliţist, adjectiv, a fost selecţionat la festivalul internaţional de film de la Cannes, în secţiunea „Un Certain Regard“. Au urmat filmele Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism (2013) şi Al doilea joc (2014).
Filmul Comoara a fost prezentat în cadrul festivalului de film VIENNALE 2015 cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

© Foto: VIENNALE.

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *