Punctul de Contact Cultural al României şi-a încheiat oficial mandatul

europa-creativa-program-european1

Punctul de Contact Cultural (PCC), alături de toate celelalte entităţi similare din reţeaua europeană a punctelor de contact, şi-a încheiat oficial mandatul în 31 decembrie 2013, odată cu terminarea Programului Cultura (2007–2013) pe care îl promova de şapte ani în România.

Începând cu 1 ianuarie 2014, punctul de contact naţional pentru Programul Europa Creativă 2014–2020, care va continua programele Cultura (2007-2013), Media (2007-2013) și Media Mundus, este Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din Ministerul Culturii.

Lista Birourilor Europa Creativă de la nivel european este disponibilă pe pagina Comisiei Europene. Așa cum s-a întâmplat și în alte ţări participante la Programul Europa Creativă, pentru o tranziţie uşoară spre acest nou program-cadru şi un transfer de know-how cât mai aproape de nevoile potenţialilor beneficiari, pentru primul apel la propuneri din Europa Creativă – subprogramul Cultura, experţii PCC vor colabora cu experţii UMP în activitatea de informare şi asistenţă tehnică gratuită pentru operatorii culturali din România. Cei care au întrebări despre accesarea acestei finanţări pot scrie în continuare și la adresa cunoscută info_c2k@eurocult.ro (PCC) în perioada ianuarie-martie 2014. Europa Creativă este mecanismul de finanţare al Uniunii Europene pentru sectoarele culturale și creative. Programul este gestionat de Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual și Cultură din Bruxelles, unde se trimit și se evaluează toate aplicaţiile. În toate ţările participante la program există Birouri Europa Creativă, care asigură informarea și asistenţa tehnică gratuite pentru operatorii de la nivel naţional. Europa Creativă are 3 subprograme: Media, Cultura și o componentă transversală dedicată garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale și creative și cooperării în domeniul politicilor culturale (disponibilă începând cu 2016). În 2014, la subprogramul Cultura vor exista două termene limită pentru depunerea de propuneri: în martie şi octombrie. Mai multe despre Programul Europa Creativă pe pagina Comisiei Europene și pagina PCC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *