„Radio Fiction Desk”– teatru radiofonic interpretat de liceeni

Print

eveniment liber sa spunElevi din patru licee bucureştene vor deveni în acest an actori la microfon. Proiectul „Radio Fiction Desk”, realizat de Radio România prin Centrul Cultural Media, Teatrul Naţional Radiofonic în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, va fi lansat joi, 29 ianuarie 2015, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, începând cu ora 14.00, unde va avea loc primul workshop din cadrul acestuia. La această primă întâlnire va participa, pe lângă echipa de realizatori, şi cunoscutul actor Eugen Cristea. 

„Radio Fiction Desk” este un proiect special care îşi propune colaborarea cu  trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. 

Proiectul se va derula pe parcursul acestui an, în ediţii succesive, la patru unităţi de învăţământ bucureştene: Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”. Elevii actori din fiecare trupă vor fi îndrumaţi de specialiștii Redacţiei Teatru, de mari personalităţi ale teatrului românesc – colaboratori permanenți ai Teatrului Naţional Radiofonic, care îi vor iniţia în tainele producţiei de teatru la microfon.

colaj teatru radiofonic licee

La finalul celor patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra, în studiourile Teatrului Naţional Radiofonic, piese de teatru care vor fi postate pe site-ul www.tnr.srr.ro, pe pagina radiofictiondesk.srr.ro şi pe site-ul www.eteatru.ro, în ordinea realizării lor. Aici vor putea fi ascultate şi notate de către elevi şi alţi iubitori ai teatrului radiofonic. Publicului i se va alătura un juriu de specialitate pentru a stabili câştigătorii, care vor fi premiaţi într-o gală specială ce va avea loc în luna decembrie a acestui an.

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *