Radio România Cultural, adolescenţii şi educaţia muzicală

Într-o lume zgomotoasă, în care vocile se suprapun peste muzică şi sunete, care mai de care mai stridente, Radio România Cultural are o iniţiativă curajoasă: să-i atragă pe adolescenţi într-un univers relaxat şi, poate, mai ordonat.

Cum? Printr-o oră de educaţie muzicală.

Proiectul Ora de educaţie muzicală în licee începe joi, 3 noiembrie 2011, la Grupul Școlar Industrial „Dacia” din Bucureşti, cu participarea extraordinară a pianistului Horia Mihail, o ediţie coordonată de realizatorii Cristian Marica, Mirela Nicolae împreună cu prof. dr. Victor Păunescu, directorul Grupului Școlar „Dacia” din sectorul 4.

Proiectul Ora de educaţie muzicală în licee se adresează elevilor din ciclul liceal din Bucureşti şi din alte judeţe ale ţării. Radio România Cultural va organiza pentru elevii din Bucureşti o oră de muzică la care aceştia vor fi stimulaţi să participe bilunar, în mod direct, cu ajutorul instrumentiştilor şi al realizatorilor din radio, al înregistrărilor muzicale produse de Radio România şi, ulterior, prin intermediul unui concurs organizat în mediul virtual şi la finele orei de curs.

Elevii vor completa chestionare şi vor scrie eseuri care pot sta la baza alcătuirii viitoarei ediţii. Ediţia întâi a proiectului Ora de educaţie muzicală în licee se va încheia în iunie 2012, la finele anului şcolar.

Proiectul urmează a fi dezvoltat și în diferite județe ale țării.

Intenţia iniţiatorilor săi, Mirela Nicolae, Cristian Marica și Oltea Șerban-Pârâu, este de a le transmite elevilor, prin orele deschise de muzică şi competiţiile propuse, importanţa limbajului universal al muzicii care promovează toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni. Și, să nu uităm, elementele unui univers mai relaxat şi ordonat care să-i ajute pe aceştia să se (re)descopere şi să-i (re)descopere pe cei din jur.

Proiectul este realizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *