Radio România Cultural deschide sezonul de toamnă dintr-un liceu de elită din Bucureşti

radio romania cultural

Espresso, singurul matinal cultural național din România, îşi aşteaptă publicul pentru a începe şcoala aşa cum se cuvine. Luni, 14 septembrie, între orele 7.15–9.00, realizatorii emisiunii Espresso de la Radio România Cultural, Diana Joicaliuc şi Dan Vasiliu, vor transmite în direct de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti o ediţie specială, alături de invitaţii lor, elevi, profesori şi părinţi.

Într-o lume în care educaţia este esenţială, România obţine rezultate importante la olimpiadele internaţionale dar nu reuşeşte să-i ţină pe olimpici în ţară. În unele şcoli se discută despre introducerea tabletelor şi a cataloagelor online, dar în altele elevii sunt nevoiţi să înveţe în condiţii improprii, în timp ce rata abandonului şcolar e în creştere.

Ca şi până acum, în acest nou sezon, Radio România Cultural va aloca spaţii extinse ştirilor şi emisiunilor educaţionale, dedicate tinerilor ascultători şi formatorilor, şi va derula în continuare proiectele deja binecunoscute: „Ora de educaţie muzicală” şi „Ora de educaţie teatrală”.

Grila de toamnă a Radio România Cultural propune ascultătorilor, pe lângă emisiunile consacrate, şi alte noutăţi care vor avea ca prioritate informarea rapidă, profesionistă şi complexă a ascultătorilor despre cele mai importante evenimente culturale din ţară şi străinătate.

De asemenea postul va rămâne cea mai mare scenă on-air a ţării. Aici se va putea asculta stagiunea curentă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, teatru radiofonic, seri de operă şi transmisii de la importante evenimente artistice naţionale şi internaţionale. 

Serviciul Comunicare al SRR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *