Recital de pian Nicoleta Luca

nicoleta luca

Marți, 22 martie 2016, ora 17.00, la Salonul de muzică al Palatului Cantacuzino (Muzeul Național ,,George Enescu”, Calea Victoriei nr. 141, București), va avea loc recitalul de pian susținut de Nicoleta Luca.

În program: George Enescu, Suita op. 10 nr. 2 în Re major: Toccata – Sarabanda – Bourée; Frédéric Chopin, Studiul op. 25 nr. 1; Vals op. 64 nr. 2; Maurice Ravel, Alborada del gracioso (din ciclul Miroires).

Nicoleta Luca a studiat cu profesorii Ioan Welt şi Dan Mircea Răducanu la Academia de Muzică din Iaşi, apoi cu maestrul Gabriel Amiraş la Bucureşti, perfecționându-se la cursurile de măiestrie ale pianistului german Wolfang Wagenhauser (la Bucureşti și la Aurich, în Germania) și ale lui Martin Hughes, profesor la Universität der Künste din Berlin. Încă din liceu, pianista a obţinut premii la cele mai importante concursuri de interpretare din ţară, fiind ulterior invitată adesea să susţină concerte alături de filarmonici din ţară la Sibiu, Bacău, Ploieşti, Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Pitești. A concertat sub bagheta unor cunoscuţi dirijori români şi străini ca Petre Sbârcea, Ovidiu Bălan, Neale Bartee (SUA), Roberto Misto (Italia), Octav Calleya (Spania), Arild Andersen (Norvegia). De asemenea, a susţinut la Bucureşti recitaluri la Sala Radio, Sala Auditorium (Muzeul de Artă), Sala Mică a Ateneului Român, Sala Dalles, la Muzeul Național ,,George Enescu”, Palatul Cotroceni, la mai multe centre culturale și ambasade din Capitală. Ca solistă sau în cadrul unor formaţii camerale, pianista Nicoleta Luca a fost invitată să concerteze în străinătate: în SUA, la New York – Carnegie Hall (Sala „Isac Stern”), Chicago (Chicago Historical Society), Detroit, în Canada (Otawa), în Australia, precum și în Germania (Berlin – Philarmonie Kamermusiksaal şi München), în Italia (Roma, în Piaza di Populi şi la Academia di Romania), în Israel (Tel Aviv, Haifa şi Ierusalim), în Cehia (Sala Congreselor din Praga), în Bulgaria (ca solistă alături de Filarmonica din Vidin) și în Republica Moldova (recitaluri de pian-solo la Conservatorul din Chişinău). Nicoleta Luca a avut și numeroase apariţii pe posturi de televiziune din România. În acelaşi timp, a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate alături de renumitul naist Gheorghe Zamfir.

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva categoriei  Muzică  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *