Regizorul Alexa Visarion va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UNATC „I. L. Caragiale“ din Bucureşti

alexa-visarion-doctor-honoris-causa

eveniment liber sa spunSenatul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Bucureşti, cea mai prestigioasă instituţie de învăţamânt superior în domeniile teatrului şi filmului din România, a decis acordarea titlului de Doctor Honoris Causa regizorului şi profesorului Alexa Visarion. Ceremonia va avea loc la sediul UNATC luni, 7 aprilie 2014, la ora 11.00, în Sala „Ileana Berlogea”.

Alexa Visarion a absolvit în anul 1971 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorului Radu Penciulescu. În cei aproape 45 de ani de carieră artistică a semnat regia unor spectacole antologice nu doar pe scenele româneşti ci şi în teatre din Europa şi America, iar filmele sale au fost recompensate cu importante premii naţionale şi internaţionale. În acelaşi timp, generaţii de tineri regizori stau mărturie pentru activitatea de pedagog a domniei sale. Dăruirea şi competenţa cu care a ştiut să le şlefuiască talentul a îndreptăţit întreaga comunitate academică să îl considere drept unul dintre profesorii de excelenţă în domeniu.

Alexa_Visarion_

Alexa Visarion

Titlul de Doctor Honoris Causa pe care Alexa Visarion îl va primi din partea UNATC este un gest prin care dorim să semnalăm şi omagiem valoarea excepţională, profesională şi umană, a celor ce îşi pun viaţa în slujba creaţiei şi pedagogiei artistice. De aceea, la ceremonia de luni, 7 aprilie, vor fi acordate şi două Diplome de Excelenţă – doamnelor Georgeta Angheluţă şi Monica Mioc, pentru remarcabila activitate didactică desfăşurată în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Bucureşti.

Comunicat UNATC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *