Rezultatele etapei I a Secțiunii de Vioară din cadrul Concursului „Enescu” 2016

KV-Concurs-Enescu-20161

Patru muzicieni din Coreea de Sud, doi din Japonia, doi din Statele Unite ale Americii și câte unul din Kazakhstan, Noua Zeelandă, România și Turcia s-au calificat în etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2016. Rezultatele au fost anunțate luni, 12 septembrie 2016 de juriul de specialitate.

Etapa I a Concursului Internațional „George Enescu” 2016, Secțiunea Vioară, s-a desfășurat în zilele de 10, 11 și 12 septembrie, la Universitatea Națională de Muzică din București. Juriul de specialitate a decis luni, 12 septembrie, concurenţii calificaţi pentru etapa a II-a Concursului: Alican Süner (Turcia), Ioana Cristina Goicea (România), Hwapyung Yoo (Coreea de Sud), Elly Suh (Statele Unite ale Americii), Yasuka Morizono (Japonia), Erzhan Kulibaev (Kazakhstan), Sungmi Park (Coreea de Sud), Usha Kapoor (Statele Unite ale Americii), Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă), Gyehee Kim (Coreea de Sud), Haruna Shinoyama (Japonia), Donghyun Kim (Coreea de Sud).

Juriul Secțiunii de Vioară a ediției 2016 a Concursului „Enescu” este format din Pierre Amoyal (Președintele Juriului), Remus Azoiței, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder și Miczyslaw Szlezer.

Etapa a II-a se va desfășura în zilele de 14 și 15 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Semifinala Concursului „Enescu”, Secțiunea Vioară, se va desfăşura în data de 17 septembrie 2016, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului, Secțiunea Vioară, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” și avându-l la pupitru pe dirijorul Christoph Poppen, va avea loc pe 19 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Biletele pentru Finala de Vioară a Concursului „Enescu” 2016 sunt epuizate. Publicul care nu a reușit să achiziționeze bilete în sala de spectacol, poate urmări finala în transmisie live pe un ecran mare amplasat în fața Ateneului, pe site-ul www.festivalenescu.ro, la TVR 2 și pe Medici.tv.

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional „George Enescu”. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului „Enescu”, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Desfășurat într-un nou concept, la ediția 2016, Concursul „Enescu” aduce pe aceeași scenă și artiști consacrați – membri ai juriului, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul „Enescu” 2016 implică publicul prin intermediul unei aplicații inedite, care permite utilizatorilor să-și înscrie propriul vis de viață pe site-ul Concursului și Festivalului.

„Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului „Enescu” le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului: „Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul „Enescu” 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionați care intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.

logo liber sa spunArhiva Festivalul Internațional „George Enescu”

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva categoriei Muzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *