Rodica Tapalagă la rubrica „Remember”, în Revista Teatrală Radio

revista teatrala radio rodica tapalaga remember profil de annie musca mari actori romani

logo revista teatrala radioAșa cum anunțam, Revista Teatrală Radio are, de la 1 ianuarie 2014, trei rubrici noi: „Cronica de teatru radofonic”, „Remember”, „Portrete”. La rubrica „Remember”, susținută de Annie Muscă, revista publică articole cu caracter de sinteză, dedicate marilor actori ai teatrului românesc, chiar în ziua care marchează data nașterii sau a trecerii lor în neființă. Intenționăm astfel să păstrăm vie imaginea actorilor care au scris pagini de referință în istoria teatrului românesc. (C. T.)

revista teatrala radio romania cultural

Rodica Tapalagă

eterne reveniri ianuarie rodica tapalagaAstăzi, 12 ianuarie 2014, ne amintim de actrița Rodica Tapalagă (12 ianuarie 1939–18 decembrie 2010).

Cu o voce tonică și cristalină, cu un chip luminos mângâiat de perfecțiunea blondelor bucle, cu o privire senină și o ținută aparent copilăroasă, dar extrem de elegantă, Rodica Tapalagă, cea despre care am aflat că își dorea doar flori și cărți de ziua ei, ne-a acaparat pe veci prin splendoarea interpretativă a unor roluri alese cu har de către mari regizori de teatru, film și televiziune, dar și de către regizori de teatru radiofonic.

actori romani rodica tapalaga profil de annie musca ianuarie 2014

Rodica Tapalagă

Ani de tinerețe pe scena teatrului craiovean, interpretări memorabile la Teatrul Nottara și la Teatrul Mic din București, zeci de roluri la Teatrul Bulandra începând cu anii ’60. Peste 100 de roluri în Teatrul Radiofonic și în Teatrul pentru televiziune. Numeroase scenete și spectacole de varietăți tv sub bagheta consacraților regizori de televiziune – Alexandru Bocăneț, Petre Bărbulescu, Dan Mihăescu sau Grigore Pop – în care actrița aducea zâmbete pe chipul telespectatorilor în zile de duminică, dar mai ales în Revelioanele de până în 1989, prin cântec, dans și glume bune. Figură remarcabilă a Marelui Ecran în 15 producții cinematografice semnate de regizorii: Dan Pița și Mircea Veroiu, Mircea Danieliuc, Savel Stiopul și Gheorghe Vitanidis.

Toate acestea vor întregi cariera unui personaj feminin de excepție din istoria Teatrului Românesc. Citește integral în Revista Teatrală Radio. Cu fragmente de teatru TV și piese de teatru radiofonic din Fonoteca de Aur.

Annie Muscă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *