Rubrica „Poezia săptămânii” – un an

rubrica-poezia-saptamanii-liber-sa-spun-un-an

Doamnelor și domnilor, după părerea noastră, a realizatorilor acestui site, poezia reprezintă esența sentimentelor omenești și, poate, chiar din acest unic motiv vă propunem spre lectură, POEZIE. Ne-am gândit că ar fi oportun să începem prezentarea cu poeți contemporani și internetul cu rețelele sale de socializare ne-a dat posibilitatea să gândim pe termen lung acest proiect. Am descoperit poeți consacrați, poeți la începuturile lor artistice, oameni talentați care merită o șansă în plus.

Mihai Eminescu afirma că poezia este ,,trandafirul ce creşte în potir de aur, sufletul frumos”, iar Eugène Ionesco spunea despre poeți că ,,sunt inima umanității”. Superbe argumente pentru a prezenta săptămânal câte un poet(ă), pentru că poezia ne dă posibilitatea să visăm, să ne redescoperim în relația cu lumea și cu noi înșine. Și de ce nu am aminti și de Lucian Blaga, care a ajuns la o superbă concluzie: „Poezia este un veşmânt în care ne îmbrăcăm iubirea şi moartea”.
În vâltoarea atâtor subiecte tragice, comice, grotești sau lipsite de importanță, poezia este și va rămâne IUBIRE. Pușa Roth și Costin Tuchilă vă invită la lectură, alături de poetul săptămânii.

poezia-saptamanii-rubrica-liber-sa-spunAstăzi s-a împlinit un an (29 noiembrie 2015) de la prima ediție a acestei rubrici care se adresează celor mai frumoase sentimente omenești. Astăzi numărăm 52 de poeți, consacrați, dar și cei care bat la porțile cetății poeziei, astăzi putem spune fără rezerve că zicala „românul s-a născut poet” are deplină acoperire. Am avut îndoiala firească în această lume bulversată de evenimente tragice, de schimbări profunde, de goana după timp, că nu vom avea succes, dar toate aceste temeri au fost spulberate privind la audiența acestei rubrici, care se adresează în primul rând sufletului. Poezia este poate repausul după zbuciumul zilnic, este dorința de evadare, este esența omenescului din noi. Mulțumim tuturor acelora care ne-au încredințat poezii, mulțumim cititorilor acestui site și îi invităm pe poeți să participe la această rubrică. Oricine poate deveni poetul/a săptămânii, cu condiția ca poezia să fie poezie. Toate poeziile rămân în arhiva rubricii și, cine știe, dacă împreună nu vom reuși să facem o antologie a acestei rubrici, devenită vedetă a site-ului.

Vă mulțumim tuturor și vă dorim vouă, creatorilor, stare de poezie, iar cititorilor lectură plăcută.

Pușa Roth și Costin Tuchilă

logo liber sa spunVezi:  arhiva rubricii Poezia săptămânii

4 comentarii la „Rubrica „Poezia săptămânii” – un an”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *