San Francisco Symphony Orchestra, invitată în premieră în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”

San-Francisco-Symphony- orchestra

San Francisco Symphony Orchestra, una dintre cele mai bine cotate orchestre americane din lume și prima orchestră din lume care a făcut transmisii simfonice la radio, va participa la ediția 2015 a Festivalului Internațional „George Enescu”.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu” va avea loc între 30 august și 20 septembrie 2015, în București și în alte orașe în țară.

Yuja_Wang

Yuja Wang

Invitată în premieră în cadrul acestei ediții a Festivalului Enescu, San Francisco Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Michael Tilson Thomas, va concerta pe scena Sălii Palatului în serile de 6 și 7  septembrie, ora 19.30. Pe 6 septembrie solistă va fi „cea mai rapidă pianistă din lume, Yuja Wang, care va interpreta provocatorul Concert nr. 2 în Sol major pentru pian și orchestră de Bartók. În programul primului concert al orchestrei americane sunt incluse Decoration Day de Charles Ives și Simfonia I de Mahler. În deschiderea concertului din 7 septembrie, San Francisco Symphony Orchestra va interpreta în premieră o lucrare de George Enescu, rar cântată: Poemul simfonic „Voix de la nature” (neterminat, 1931–1939). Programul  din 7 septembrie mai cuprinde: Absolute Jest de Adams, cu participarea Cvartetului „St. Lawrence” și Simfonia nr. 3 în Mi bemol major, „Eroica” de Beethoven.

festivalul-george-enescu-1

În anunțul San Francisco Symphony, participarea la Festivalul Enescu este menționată alături de alte evenimente de grad zero din lume precum Festivalul din Lucerna (Elveția) sau Musikfest Berlin.

San Francisco Symphony Orchestra are în plamares un Pulitzer Prize for Music și este prima orchestră din lume care a făcut transmisii simfonice la radio, în 1926.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului “George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic  promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Programul integral al ediției 2015 a Festivalului Enescu, precum și informații despre evoluția în timp real a biletelor disponibile se găsesc aici.

Evenimentele din cadrul Bucureștiului Creativ, care cuprinde și Piața Festivalului pot fi consultate aici și aici.

Detalii despre aplicația pentru Smartphone (iOS și Android) sunt disponibile la acest link.

Vezi: arhiva categoriei  Muzica

Arhiva Festivalul Internațional „George Enescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *