Sărbătoarea Breslei, 2016

uniunea artistilor plastici religiosi din romania  asociatia filiala arta plastica religioasa si restaurare

eveniment liber sa spunArtiștii plastici religioși și restauratorii din România organizează începând de anul trecut, 2015, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” din București, sărbătoarea breslei lor de ziua patronului artelor frumoase, Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Marți, 18 octombrie, ora 15.00, la Biserica din Gorj, din centrul zonei de nord a Muzeului Satului, va avea loc o pomenire a membrilor breslei noastre trecuți în eternitate, pornind de la zugravii de subțire și sfârșind cu comemorarea întemeietorilor Sindicatului Artelor Frumoase, devenit Uniunea Artiștilor Plastici din România și a fondatorilor Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare, ca și a regretatului istoric și critic de artă, Corneliu Antim, președintele de onoare al filialei ce a trecut la cele veșnice în vara acestui an.

sigla muzeului dimitrie gustiTotodată, ceremonialul religios susținut de către părintele preot paroh dr. Florin Șerbănescu, consilier patriarhal, va comemora toți ucenicii Sfântului Apostol Luca de acum aproape 2.000 de ani și până în zilele noastre cu aleasă rugăciune și pentru Mitropolitul Martir Antim Ivireanu de la a cărui mucenicie se împlinesc 300 de ani. După pomenire va avea loc vernisajul expoziției de artă sacră a filialei, în Foaierul „H. H. Stahl”, proiect expozițional prezentat de către criticul de artă Marius Tița. Expoziția va fi deschisă până pe 6 noiembrie 2016, de miercuri până duminică, între orele 10.00– 18.00. Selecția lucrărilor expuse este realizată de către Comisia Profesională a AFAPRR a UAP din România. În cadrul expoziției va avea loc și o demonstrație de pictură în diferite tehnici, unde publicul va interacționa cu artiștii și va pătrunde în tainele acestei profesii. Bogdan Ciobanu – tempera pe lemn, Liviu Dumitrescu –acrilic pe pânză, Mihai Glodeanu – frescă, Gabriel Ungureanu –acrilic pe pânză, și elevi ai Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. Curatori: Liviu Dumitrescu, Cristian Olteanu, Florin-Ionuț Filip.

ParteneriI: Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, Universitatea Naţională de Arte București – Catedra de Artă Murală, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Trinitas TV, 6TV, Intell News, Jurnalul Bucureștiului, ArtInfoNews, ArtPortfolio.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Arta plastică 

Arhiva categoriei Religie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *