Sărbătoarea Filarmonicii clujene

Un eveniment muzical cu totul special, organizat de Filarmonica de Stat „Transilvania”, va avea loc la Cluj-Napoca la sfârșitul săptămânii în curs: aniversarea a 55 de ani de la primul concert al Orchestrei simfonice dirijate de Antonin Ciolan (4 decembrie 1956); 40 de ani de la înființarea Corului Filarmonicii, condus de un sfert de secol de dirijorul Corneliu Groza; 25 de ani de la înfiinţarea Cvartetului Transilvan.

Vineri 27 ianuarie 2012, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților va avea loc un concert cu program complex, susținut Cvartetul Transilvan, Corul și Orchestra Filarmonicii. În prima parte a concertului, Cvartetul Transilvan (Gabriel Croitoru – vioara I, Nicuşor Silaghi – vioara a II-a, Marius Suărăşan – violă, Vasile Jucan – violoncel) va interpreta lucrări de Joseph Haydn (Cvartetul de coarde op. 64, nr. 5 în Re major, „Ciocârlia”) și Paul Constantinescu (Cvartet de coarde, partea a III-a, Rondo). În interpretarea Orchestrei și Corului Filarmonicii vor putea fi ascultate în partea a doua, Uvertura-fantezie „Romeo şi Julieta” de Piotr Ilici Ceaikovski și Cantata „Carmina Burana” de Carl Orff. La pupitrul dirijoral se va afla Cornelia von Kerssenbrock (Germania). Soliști: soprana Adela Zaharia, tenorul Szerekován János (Ungaria), baritonul Adrian Mărcan. Dirjorul corului: Cornel Groza.

Înaintea concertului, de la ora 18.00, în foaierul Casei de Cultură a Studenţilor, vor avea loc Festivitatea de premiere a membrilor de onoare ai Filarmonicii – membri fondatori ai Orchestrei simfonice, ai Corului şi ai Cvartetului Transilvan și vernisajul expoziţiei Povestea Filarmonicii în imagini, o expoziţie aparte, în care sunt prezentate în exclusivitate materiale unicat din istoria Filarmonicii clujene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *