Scrisori pentru Moș Crăciun

scrisor-ptentru-mos-craciun-foto

Nimic nu e mai frumos şi mai fascinant decât modul în care copiii înţeleg să guste magia, să trăiască tradiţiile şi să îşi dezvăluie cu generozitate trăirile curate. Magia Crăciunului este unul dintre cele mai clare exemple de freamăt inocent, de credinţă în puterea basmelor şi de dor de visare. În acest context, Liga Scriitorilor Români – Filiala Mureş a oferit tuturor copiilor un prilej de a-şi da frâu liber imaginaţiei şi dorinţelor, prin organizarea unui concurs de creaţie artistică cu titlul Scrisori pentru Moş Crăciun.

Evenimentul a fost structurat în trei etape: Prima etapă: primirea lucrărilor şi înscrierea participanţilor la concurs în cele două secţiununi: Secţiunea „Creaţie literară” şi Secţiunea „Creaţie plastică”, în cadrul cărora au fost delimitate patru categorii pe grupe de vârste: categoria 6 ani (destinată preşcolarilor), categoria 6–10 ani, categoria 10–14 ani, categoria 14–18 ani. A fost stabilită şi o categorie specială, destinată copiilor cu nevoi speciale care trăiesc cu o altă măsură şi altă intensitate tot ce ţine de magie în general şi în special ce ţine de magia Crăciunului. Data limită pentru înscriere a fost şi ea anume aleasă pentru ziua de 5 decembrie 2016, zi în care Moş Nicolae va trece pe la casele copiilor cuminţi şi va umple cizmuliţele pe măsura cuminţeniei fiecăruia.

A doua etapă: jurizarea lucrărilor, se va face ţinând cont de imaginaţie, talent, creativitate şi mesaj. Fiecare criteriu va aduce o anumită notă concurentului, iar media lor va reprezenta nota atribuită, potrivit căreia se va realiza clasamentul final.

A treia etapă: festivitatea de premiere, va avea loc în data de 17 decembrie 2016, la Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureş, între orele 10.00 şi 13.00, cu o săptămână înainte de magica şi luminata sărbătoare a Crăciunului, toţi participanţii fiind recompensaţi de Moş Crăciun în cadrul unui eveniment destinat în exclusivitate copiilor, cu un mini-târg de carte pentru copii, cu lansări de carte pentru copii, cu un spectacol susţinut de către copii la care se va cânta şi se va recita, cu o expoziţie realizată din lucrările participante la concurs şi cu donaţii de carte şi de jucării pentru casele de copii din Târgu Mureş. Mulţumind din suflet tuturor celor care s-au alăturat şi se vor alătura proiectului, vă invităm să vă bucuraţi alături de noi de scrisorile pentru Moş Crăciun realizate de către copii, scrisori care vor fi adunate într-o antologie de concurs ce va fi pusă la dispoziţia doritorilor prin intermediul Ligii Scriitorilor Români – Filiala Mureş la o dată care va fi anunţată ulterior.
Sărbători fericite!

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Copilărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *