Scurtă istorie a lumii

h g wells

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului A Short History of the World, ilustrat, în trei volume de H. G. Wells, editat de George Sandulescu și Lidia Vianu.

Contemporary Literature Press publică acum o carte despre trecut, scrisă de un vizionar care, împreună cu Jules Verne, este considerat a fi creat genul science fiction. Scurtă istorie a lumii a fost publicată de H. G. Wells în anul 1922, anul modernist prin excelență, având în vedere că exact atunci au apărut Ulysses de James Joyce și The Waste Land de T. S. Eliot. Autorul acestui volum de istorie a scris și cărți despre viitor, cum ar fi Mașina timpului, Omul invizibil, Primii oameni pe lună. Unele descoperiri științifice și tehnice imaginate de Wells la începutul secolului XX chiar au fost ulterior făcute cu adevărat.

Cartea aceasta scrisă limpede și bogat ilustrată aduce, pentru profesori și elevii lor, tot felul de istorii despre viața pe Pământ. Există oare o logică în înșiruirea lor, este evoluția explicația corectă? La aceste întrebări va răspunde fiecare în felul său. Cu siguranță, însă, aveți în față o carte din care, cei care doresc, pot învăța mai bine englezești.

Lidia Vianu

H. G. Wells: A Short History of the World, editat de George Sandulescu și Lidia Vianu, se lansează oficial luni 19, octombrie 2015, iar volumul poate fi consultat și descărcat la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/wells-short-history.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii, lidia.vianu@g.unibuc.ro.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Cărți online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *