Seară Mozart

mozart

Orchestra Naţională Radio începe noul an cu un eveniment deosebit care ne readuce în lumea muzicală austriacă: Seară Mozart. Vineri, 18 ianuarie 2013, de la ora 19.00, concertul de la ladislau_horvathSala Radio se va desfăşura sub bagheta dirijorului Ladislau Horvath, concert-maestrul prestigioasei orchestre italiene Maggio Musicale Fiorentino, violonist şi dirijor cu o bogată carieră internaţională.

Evenimentul se va bucura de participarea violonistei Cristina Anghelescu, solist-concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, laureată a numeroase concursuri de specialitate, muzician cu o prezenţă activă pe scenele de profil din ţară şicristina anghelescu străinătate.

Prima compoziţie mozartiană din program este uvertura Directorul de scenă, în Do major, o lucrare vivace şi plină de umor muzical. Seara va continua cu o altă partitură de tinereţe, compusă de Mozart la 19 ani: Concertul nr. 4 în Re major pentru vioară şi orchestră, care impresionează printr-o strălucitoare virtuozitate tehnică, ce impune solistului performanţă artistică. Programul se va încheia cu una dintre ultimele creaţii ale lui Mozart, compusă la 32 de ani, cu doar 3 ani înainte de dispariţia sa: Simfonia nr. 41, în Do major, „Jupiter”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *