Seminarul „Europa Creativă”

europa-creativa-program-european1

Europa Creativă – noi obiective de finanțare a sectoarelor culturale și creative

Cu ocazia adoptării Programului Europa Creativă 2014–2020 de către instituțiile Uniunii Europene în noiembrie a.c., Punctul de Contact Cultural și MEDIA Desk România, structuri găzduite de Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, organizează în data de 19 decembrie la Hotel Marshal Garden (Calea Dorobanţilor nr. 50B, sector 1, Bucureşti), seminarul Europa Creativă – noi obiective de finanțare a sectoarelor culturale și creative.

Evenimentul se adresează operatorilor din sectoarele culturale și creative care vor să realizeze proiecte europene cu sprijinul acestui program comunitar și să descopere bune practici din domeniul cooperării transnaționale.

Seminarul este împărțit în două module distincte, derulate în paralel și axate pe prezentări pentru operatorii din domeniul cultural, respectiv pentru profesioniştii din industria cinematografică.

europa creativa

La modulul dedicat operatorilor culturali se vor prezenta componenta Cultura din Programul „Europa Creativă”, experiența britanică legată de cooperarea culturală, industrii creative și dezvoltarea publicului și o serie de proiecte de cooperare europeană de succes la care au participat operatori culturali din România. În cadrul acestui modul, prezentările se vor desfășura în limbile română și engleză, cu interpretare simultană.

În cadrul modulelor MEDIA vor fi prezentate noile oportunităţi de finanţare pentru profesioniştii din industria cinematografică – Programul „Europa Creativă” 2014–2020, componenta MEDIA şi în acelaşi timp se va oferi o imagine de ansamblu privind diversitatea oportunităților de finanțare oferite de acest program în România în perioada 2007–2013 prin prezentarea unor proiecte susţinute de MEDIA în România ca modele de succes pentru potenţialii aplicanţi la aceste fonduri.

Dacă doriți să participați la acest eveniment, vă rugăm să trimiteți formularul de înregistrare completat integral la adresa de e-mail info@eurocult.ro, dacă doriţi să participaţi la modulele Cultura sau la adresa info@media-romania.eu, dacă doriţi să participaţi la modulele MEDIA, până la data de 9 decembrie 2013. Locurile la seminar sunt limitate.

Draft agenda

Formular de înregistrare

Punctul de Contact Cultural (PCC) este un birou de promovare a Programului Cultura (2007-2013) în România. PCC funcţionează în cadrul Centrului de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii, instituție publică în subordinea Ministerului Culturii, şi face parte din reţeaua europeană a punctelor de contact cultural. Misiunea PCC este să faciliteze accesul operatorilor culturali din România la finanţările Programului Cultura prin: informaţii actualizate despre oportunităţile existente, sprijin în găsirea de parteneri europeni pentru cooperare, asistenţă tehnică gratuită în completarea dosarelor şi promovarea proiectelor finanţate.

Adresa noastră este: Punctul de Contact Cultural (PCC), str. Barbu Delavrancea nr. 57, etaj 1, sector 1, Bucureşti 011353, România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *