Semințe de Viitor – Seeds for Future

Sub înaltul patronaj al Primului Ministru, dl. Victor Ponta, a treia ediție a conferinței Diaspora în Cercetarea Științifică și Învățământul Superior din RomâniaSemințe de Viitor – Seeds for Future se desfăşoară la București între 25 și 28 septembrie 2012. Organizatori: Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică (ANCS), Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)– se arată într-un comunicat de presă.

Manifestarea este organizată sub sloganul „Semințe de Viitor – Seeds for the Future” și se înscrie în seria întâlnirilor dintre comunitatea științifică românească din țară și cea de peste hotare, începută în anul 2008 și continuată în anul 2010.

Conferința se desfășoară pe durata a trei zile, iar deschiderea are loc marți, 25 septembrie, în cadrul unui eveniment de networking, la Universitatea Politehnică din București. Aproximativ 750 de participanți vor avea posibilitatea de a se întâlni într-un cadru informal pentru a se cunoaște și pentru a discuta oportunități de colaborare.

Don Shank, Microscop 3

Lucrările conferinței se vor desfășura în zilele de 26 și 27 septembrie, când vor avea loc 30 de workshop-uri „Exploratorii”. Acestea sunt organizate pe diverse domenii de competență și în zone de deschidere în care există potențial și expertiză românească precum: chimie, fizică, matematică, inginerie, științe socio-umane și economice, biologie, știința mediului, medicină, biotehnologii, artă și arhitectură.

Workshop-urile „Exploratorii” se vor desfășura în universități, institute de cercetare și la Academia Română, în funcție de organizatorul evenimentului specific. Scopul acestor evenimente științifice este acela de a crea premisele realizării unor colaborări internaționale inter/transdisciplinare de anvergură și de a contribui la creșterea vizibilității și impactului internațional al rezultatelor științifice românești.

Petru Udrea, Curgerea pietrei

Ca un specific al acestui an, ultima sesiune din data de 27 septembrie a  workshop-urilor „Exploratorii” va fi dedicată discuțiilor despre abilitare pe următoarele teme principale: abilitarea calităţii de coordonator de doctorat în domeniul vizat de WE, practicile internaţionale, cadrul legislativ românesc și metodologia de abilitare şi criteriile specifice domeniului. Recomandările vor fi utilizate în cadrul proiectului „Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior prin Abilitare şi Auditare”, finanţat din Fondul Social European, prin POS-DRU și coordonat de UEFISCDI, în vederea stabilirii metodologiilor finale.

Ultima zi a conferinței, 28 septembrie 2012, va fi rezervată discuțiilor în plen în Aula Bibliotecii Naționale a României, pe subiecte-cheie, de interes major pentru sistemul național de cercetare și învățământ superior.

Pentru detalii despre conferință, programul fiecarui workshop exploratoriu, accesați  http://www.diaspora-stiintifica.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *