Serată literar-muzicală dedicată comemorării a 100 de ani de la genocidul armenilor, la Praga

refugiati armeni

corespondenta rubrica liber sa spunAmbasada Republicii Armenia în Republica Cehă şi revista europeană ORER organizează marţi, 8 decembrie 2015, la ora 19.00, la galeria Písecká Brána din Praga, situată pe strada K Brusce 5/208 Praha 6 – cartierul Hradčany, o serată literar-muzicală dedicată comemorării a 100 de ani de la genocidul armenilor, intitulată Tema genocidului armenilor în publicaţiile cehe din anul 2015.

În prima parte a programului, redactorul Editurii Vyšehrad, Mgr. Filip Outrata, Ph. D. va prezenta noua ediţie a cărţii lui Franz Werfel 40 de zile, care a apărut cu prilejul aniversării a o sută de ani de la genocidul armenilor.

cartea soaptelor varujan vosganian ceha

A doua parte va fi dedicată lansării traducerii în cehă a Cărții şoaptelor (Kniha šepotů”, Editura Havran) a scriitorului român de origine armeană Varujan Vosganian, carte prezentată de traducătoarea Jarmila Horaková. Vor participa de asemenea Ph. Dr. Libuše Valentová şi redactorul cărţii, cunoscutul traducător din limba română, Ph. Dr. Jiří Našinec.

În continuare, redactorul Pavla Nehasilová va prezenta ediţia specială a revistei literare „Plav”, dedicată în întregime genocidului armenilor şi literaturii armeneşti.

În program vom asculta poezie şi muzică armenească. În timpul seratei se vor putea cumpăra cărţile menţionate la preţuri avantajoase.

În încheiere se vor servi produse tradiţionale.

Lidia Našincová

Corespondenţă de la Praga

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva rubricii Corespondență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *