Serată literară la Praga

praga_

corespondenta rubrica liber sa spunSâmbătă, 2 aprilie 2016, la ora 19.00, la Facultatea de Știinţe Sociale din Jinonice (FSV) din cadrul Universităţii Caroline din Praga (U Kříže 8-10, Praga 5 – Jinonice, lângă staţia de metro Jinonice), sala J3015, va avea loc Serata literară ceho-slovaco-româno-franceză, la care vor participa: Markéta Hejkalová (Cehia, scriitoare, traducătoare, fost diplomat), Milan Richter (Slovacia, scriitor, traducător, fost diplomat), Dinu Flămând (România, Franţa scriitor, traducător, fost diplomat). Moderator: Mircea Dan Duţă (România, cineast, poet şi lector la Facultatea de Ştiinţe Sociale).

Oaspeţii vor citi din creaţia lor literară, după lectură urmând un dialog cu publicul. Evenimentul se va desfăşura în limba engleză.

Intrarea va fi liberă. Organizatorii mulţumesc Institutului de Studii Internaţionale al Facultăţii de Stiinţe Sociale.

Duminică, 3 aprilie 2016, la Galeria A (void) Floating de pe malul Vltavei, Mircea Dan Duţă îl va prezenta pe poetul Dinu Flămând. Oaspeți de onoare: poeta cehă Simona Racková şi poetul ceh Josef Straka. Cu această ocazie va avea loc și concertul cântăreței Ira Mimosa.

Din anul 2011 galeria de pe malul Vltavei organizează expoziţii, concerte, spectacole, lecturi literare și de teatru, proiecţii de filme.
În 2015 barului de sub punte i s-a adăgat un nou bar, pe punte, al cărui autor este arhitectul Petr Janda.

Lidia Našincová

Corespondenţă de la Praga

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva rubricii Corespondență

Arhiva categoriei Literatură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *