Spectacol-lectură: „Rugul aprins” de Valeriu Butulescu

rug

Luni, 24 iunie 2013, ora 18.00, Clubul Dramaturgilor se reuneşte la Teatrul „În culise”, Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 din București (unde a fost clubul Prometheus). Vom prezenta în spectacol-lectură Rugul aprins de Valeriu Butulescu, o piesă despre Vasile Voiculescu de la a cărui dispariţie s-au împlinit 50 de ani.

Vor citi actori din trupa teatrului „În culise”, în regia lui Cristian Bajora. Spectacolul-lectură este realizat, ca de obicei, în colaborare cu Teatrul Naţional Radiofonic, în cadrul emisiunii „Thaliafest”. Vor urma discuţii critice.

Reamintim iubitorilor de teatru că vineri, 21 iunie 2013, ora 18.00, în cadrul FestCo, în sala Studio a Teatrului de Comedie, va avea loc ultimul spectacol din această stagiune cu piesa Moştenitoarea de Lucia Verona, regia Dan Tudor, în interpretarea actriţei Mihaela Teleoacă.

mihaela teleoaca

„Acum câţiva ani, am început să scriu o nuvelă despre două surori, o proză psihologică, pornită de la un caz real din care până la urmă n-a rămas aproape nimic. Nuvela nu-mi ieşea. La un moment dat, am renunţat la proză şi am început să scriu o piesă cu acelaşi subiect. Ce ar face, cât de departe ar merge o femeie trecută de prima tinereţe pentru a-şi împlini visul vieţii ei, acela de a locui la Paris? Trebuia să fie o monodramă. Spre surprinderea mea, a devenit o „monocomedie” cu valenţe de thriller. Se numea Moştenirea. A şi apărut, în 2005, în volumul Călătoarea şi Shakespeare, volum distins cu Premiul pentru dramaturgie al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Iar acum, piesa a devenit spectacolul Moştenitoarea, care se joacă la Teatrul de Comedie, în interpretarea excelentă a Mihaelei Teleoacă şi regia lui Dan Tudor.” (Lucia Verona).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *