Spectacolul „Parcul”, prezentat de Teatrul Masca la Schauspielhaus, Viena

spectacolul parcul teatrul masca

La invitația Institutului Cultural Român de la Viena, trupa Teatrului Masca din București va susține o reprezentație cu spectacolul Parcul vineri, 16 mai 2014, ora 20.00, la Schauspielhaus din Viena (Porzellangasse 19).

Parcul – scenariul şi regia Mihai Mălaimare – este un spectacol nonverbal care aduce în atenţia publicului fragmente din istoria celui mai vechi şi mai îndrăgit parc din Bucureşti. Grădina Cişmigiu aniversează anul acesta 160 de ani de la inaugurarea oficială, la dezvoltarea căreia a contribuit încă din 1847 grădinarul peisagist Wilhelm Mayer, director al Grădinilor Imperiale din Viena, interpretat în spectacol de binecunoscutul actor şi regizor român Mihai Mălaimare.

Parcul_Teatrul_Masca foto alex farca

În inima Bucureştilor pulsează o oază de frumos şi de istorie, Grădina Cişmigiu. Strâns legată de chiar istoria capitalei româneşti, Grădina Cişmigiu îi etalează şi astăzi misterele îmbrăcate în patina vremii, plină de umbrele personajelor pitoreşti care i-au marcat existenţa. Mişcările protagoniştilor ne trimit la filmul mut, costumele şi scenografia sugerează statuile de bronz care îşi trăiesc cu nostalgie povestea, iar muzica ne aşază în locul potrivit fiecărei perioade prin care trece Parcul, începând din 1854 până acum. De la inaugurarea parcului şi până astăzi, Parcul este populat de întâmplări hazlii şi duioase, de figuri carismatice sau oarecare, de muzică şi bucurie.

statui vivante parcul teatrul masca

Foto: Alex Farca

Teatrul Masca, înfiinţat în 1990, este singurul teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală din România. Având o trupă tânără de actori profesionişti, Teatrul Masca este condus de actorul şi regizorul Mihai Mălaimare. În cei 24 de ani de la înfiinţare, Teatrul Masca şi-a dobândit reputaţia atât în România, cât şi pe scene din Franţa, Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, S.U.A., Luxemburg, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Turcia, Albania, Macedonia.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *