Steagul gaurit al sperantei

Astazi e ziua Romaniei. Nu m-am trezit mai fericita, mai bogata, mai implinita, poate doar mai lipsita de speranta. Am dat vina pe mine, capricorn fatalist…..

Am deschis televizor, calculator, am inceput sa citesc, in incercarea de a ma inspira din optimismul altora. Ce vad ochii mei azi? O Romanie trista, cetateni care isi spun “La multi ani”, dupa care remarca ceva trist, isi sufoca o speranta, respira un regret…Nici macar patriotismul ala vopsit in culori tipatoare, care ma intriga anii trecuti, nu mai este. 1 decembrie 2010 este sfasiat de tristete.

Cred  ca este cea mai trista zi a Romaniei din ultimii 20 de ani. O tristete care nu rezida din semnificatia zilei, ci din diluarea reperelor, rasturnarea valorilor, triumful imposturii. Si se stie ca de sarbatori sentimentele se acutizeaza si depresiile infloresc.

Nici coada la carnati cu fasole nu mai e atat de convingatoare si parca nici foamea nu se mai simte atat. Cand te doare, uiti de foame, stiu. Acum 21 de ani fluturam steaguri gaurite si atmosfera aceea entuziasta, spartura din geamul cenusiu care ne arata libertatea erau suficiente. O duceam mai rau atunci, dar aveam o bogatie de sperante. Acum? Steagul sperantei mele este gaurit.

5 comentarii la „Steagul gaurit al sperantei”

 1. Stim ca speranta moare la urma, fiindca mai avem ceva de facut. Tristetea e buna cand ne indeamna sa ne gandim la motivele care ne fac sa fim tristi. Oare impostura a invins de la sine? Nu, fiecare din noi a ajutat-o un pic. Reperele nu s-au diluat nici ele de la sine. Fiecare am adaugat cate un strop de apa la solutie. Dar continuam sa existam, tristi dar vii, inca in putere sa facem ce n-am facut pana acum. Suntem liberi sa incepem chiar de azi.

 2. Imi reprosez zilnic ca nu fac mai mult, ca nu am luat atitudine cu ceva vreme inainte. Insa nici nu pot sa imi asum tot, pentru ca imi cunosc intentiile, munca, postura. Imi reprosez lipsa de atitudine si sunt pe cale sa o indrept. Hai sa vedem, fiecare dintre noi…

  1. Cind vor cuceri DACO-GETII Viena, Roma, Madridul si Parisul se vor numi EUROPENI nu FANARIOTI ca azi. toate cele bune ,,SARBATORI FERICITE”

 3. Scrisoare catre mama mea, Romania

  La multi ani Romania, desi pari o mama bolnava al carei salariu s-a redus cu 25%, a carei indemnizatie pentru cresterea copilului a scazut cu 15%. Noroc cu pensia ta care nu a fost taiata. Astfel putem trai si noi, cei mai tineri, copiii tai. Sper mama sa rezisti, ai 92 de ani si medicamente nu mai sunt, e saracie… Te-ai implinit la 1918 din barbati puternici, astazi ai ramas singura, noi suntem inca mici, dar iti promitem ca atunci cand vom fi mari nu-i vom uita pe cei care te-au adus in starea asta. Crede-ma!

  Copilul tau,
  Bogdan

 4. DRUMURI ROMANE (romana)
  Este un program educational european, menit sa stabileasca puntile de legatura intre tinerii Europei comune in cercetarea valorilor culturale ce au stat la baza formarii uniunii.
  Constatind ca parintii si bunicii actualei generatii tinere, neputind tine pas cu transformarile rapide in Europa si pe intregul Mapamond, au ajuns partial intr-o letargie intelectuala nemaistiind cai de iesire si existind riscul infestarii tinerei generatii, programul isi propune redescoperirea valorilor morale, istorice, etnografice, geografice… comune intregii Europe, Legaturile create in timpul imperiului roman legind Europa de la est la vest si din sud pina departe in mijlocul continentului, impreunate cu Dunarea ce are acelasi rol de legatura majora pot fi folosite ca punte de legatura. Prin infratirea multor unitati de invatamint dea lungul intregii Europe se poate schimba optica viitoarei generatii si intari COMUNITATEA EUROPEANA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *