Stolnicul între contemporani

lansare_stolnicul-intre-contemporani virgil candea

Muzeul Naţional de Istorie a României găzduiește lansarea ediţiei a II-a a lucrării academicianului Virgil Cândea, Stolnicul între contemporani, publicată de Editura IDACO. Evenimentul este organizat de Primăria Oraşului Otopeni și Asociaţiile Sanda şi Virgil Cândea și Renaşterea Obiceiurilor şi Tradiţiilor Româneşti. Lansarea va avea loc luni, 10 noiembrie 2014, începând cu ora 17.00, în Sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României, din Calea Victoriei nr. 12, București.

Vor fi prezente la eveniment personalităţi ale Bisericii Ortodoxe Române, ale Academiei Române şi ale altor instituţii de cultură din Bucureşti. Apărută acum într-o versiune revăzută și adăugită de Ioana Feodorov, fiica autorului, scrierea prezintă climatul cultural şi diplomatic de la curtea domnului martir Constantin Brâncoveanu, relaţia acestuia cu Stolnicul Constantin Cantacuzino și cu cercurile intelectuale ale vremii, înăuntrul și în afara Țării Românești.

,,Am bucuria să vă invit la un eveniment editorial care este mai mult decât prezentarea unei cărţi ce ne aduce în climatul cultural şi diplomatic de la curtea Domnului Constantin Brâncoveanu şi ne vorbeşte de relaţia acestuia cu Stolnicul Cantacuzino. Am considerat că odată cu subiectul deosebit pe care-l propune volumul, în cadrul Anului Brâncoveanu-2014, să fie şi un omagiu adus d-lui academician Virgil Cândea, la 7 ani de la trecerea la cele veșnice. Neuitarea  marilor personalităţi româneşti ce au adus contribuţii deosebite la cultura universală este datoria ce o avem fiecare dintre noi, ca români, de a o transmite din generaţie în generaţie. TVR – Universul Credinţei a realizat un scurt film documentar care să ne aducă mai aproape de personalitatea d-lui acad. Virgil Cândea, film ce va fi proiectat în cadrul evenimentului. Vă aşteptăm cu emoţiile inerente unei întâlniri la care eforturile tuturor organizatorilor, susţinătorilor au fost deosebite.” – Iuliana Mateescu, Preşedinte al Asociaţiei ,,Renaşterea Obiceiurilor şi Tradiţiilor Româneşti’’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *