Succes răsunător al dirijorului Christian Badea la Opera din Sydney

Spectacolul cu opera Die Tote Stadt de Erich Wolfgang Korngold, o producţie de amploare cinematografică, în regia lui Bruce Beresford şi sub bagheta dirijorului român Christian Badea, a repurtat un succes răsunător la Opera din Sydney. O orchestră în mişcare, în inedita viziune regizorală a lui Beresford, de trei ori câştigător al Oscarului, şi o performanţă ireproşabilă sub conducerea dirijorului român.

Presa din Australia laudă reprezentaţiile lui Christian Badea:

„Baletul şi orchestra Operei au fost absolut extraordinari sub bagheta lui Christian Badea. Sunetul coardelor a fost somptuos, punctat de câteva solo-uri excelente şi o interpretare ireproşabilă a suflătorilor.” („Limelight Magazine”).

Măiestria dirijorală a lui Christian Badea a fost remarcată şi de cotidianul „Sydney Morning Herald”, care aprecia că maestrul „a dirijat cu un sens al liniei romantice plin de siguranţă, un gest emfatic şi cu flexibilitate expresivă”, considerându-l „unul dintre cei mai căutaţi dirijori din lume la ora actuală.”

Colaborarea dintre Christian Badea şi Opera din Sydney se va intensifica în următorii trei ani cu multe proiecte, printre care operele Elektra de Richard Strauss şi Otello de Giuseppe Verdi.

Dirijorul se va reîntoarce în România, în noiembrie, pentru a susţine concerte la Ateneu, cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu, şi pentru a-şi continua activitatea la Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică (FREM), al cărei preşedinte este, scrie „Gazeta Românească”.

1 comentariu la „Succes răsunător al dirijorului Christian Badea la Opera din Sydney”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *