Sufletul lumii

sufletul lumii afis

Joi, 10 septembrie 2015, ora 17.00, la Muzeul Național al Țăranului Român din București are loc vernisajul expoziției  Egypt – The Soul of the World de Miguel Sánchez.

The Soul of the World (Sufletul lumii) este un portret al Egiptului, reprezentat prin intermediul locuitorilor săi. Personaje pe o scenă care nu de puține ori este neprimitoare și rece. Personaje care apar în fața camerei și vorbesc din suflet despre ei și realitatea care-i înconjoară. Tocmai această sinceritate, acest murmur al sinelui interior este ceea ce dă viață proiectului, permiţând demnității acestor oameni să răzbată dintre lumini și umbre spre suprafață, în lupta pentru a-și schimba destinul.

Miguel Ángel Sánchez Fine Arts Photography Spain

Fotografii de Miguel Sánchez

Proiectul a luat naștere în anul 2009, la Cairo, cu intenția de a portretiza niște vremuri și circumstanțe speciale dintr-o țară ce trecea prin schimbări importante. Din punct de vedere politic, cultural și social, Egiptul (și în speță Cairo, capitala prin care toți trec) se confrunta cu o perioadă turbulentă, ce s-a încheiat în februarie 2011 cu o revoluție și căderea regimului, țara rămânând însă într-o tranziție violentă, ce face aproape săptămânal subiectul mass-media din lumea întreagă. Finalitatea proiectului are în vedere realizarea unui portret al societății egiptene, în fotografii și texte literare prin care, cu ajutorul locuitorilor, sunt abordate problematica vieții de zi cu zi și preocupările diferitelor grupuri sociale, în funcție de sex, vârstă, profesie ș.a.m.d. În cele din urmă însă, s-a transformat într-un important document grafic al luptei și a evoluției către democrație a acestui stat.

The New York Times: ,,Domnul Sánchez a fotografiat 80 de locuitori ai orașului Cairo în studioul său. Muzicieni, pictori, miniștri, bloggeri, negustori, lustruitori de pantofi , activiști politici, sau chiar și animale. El îi surprinde pe fiecare în parte cu drama sa, în clarobscur sau cu un contrast puternic între lumină și întuneric. Imaginile sale poartă influențele marilor maeștri ai picturii baroce, precum Caravaggio, îmbinând cu succes realismul cu dramatismul.”

Intrarea este gratuită.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 7–16 septembrie 2015 la Muzeul Național al Țăranului Român, „Sala Tancred Bănățeanu”.
Un eveniment marca Bucharest Photo Week.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Fotografie

Arhiva categoriei Expoziție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *